Schulz válaszolt Orbánnak

"Ha nem fogadnak be menekülteket, nem kapnak támogatást."
 
 

Schulz válaszolt Orbánnak

"Ha nem fogadnak be menekülteket, nem kapnak támogatást."
 
 
 
 
 

Schulz válaszolt Orbánnak

"Ha nem fogadnak be menekülteket, nem kapnak támogatást."

- Ha kancellár leszek, nem fogom elfogadni, hogy megkérdőjelezzék a szolidaritás eszméjét - ezt mondta kedden Martin Schulz, a német szociáldemokraták kancellárjelöltje egy üzleti konferencián. Schulz egyértelművé tette, hogy kancellárként azért állna ki, hogy az EU vonja meg a támogatást azoktól, akik nem fogadnak be menekülteket. Ezzel a 444.hu híre szerint a kvótarendszerrel szembeni magyar, cseh és lengyel álláspontra válaszolt. Orbán Viktorra pedig (aki hétfőn azt mondta a parlamentben, "nem enged a brüsszeli zsarolásnak") külön is kitért:

- Orbán azt mondja, ez német probléma. Hadd fogalmazzak teljesen világosan. Amikor a mezőgazdasági politikáról van szó, akkor azt hallom, hogy igen, kérem. Amikor a támogatásokról van szó, akkor azt hallom, hogy igen, kérem. Amikor viszont a menekültpolitikával kellene szolidaritást vállalni, akkor azt mondják, hogy köszönjük, nem. Ez nem elfogadható.

Amikor bejelentették, hogy Schulz lesz a jelöltjük, a szociáldemokraták támogatottsága megugrott, három hónapja még fej-fej mellett álltak Merkelékkel szemben. Azóta viszont visszaestek, 24 százalékos támogatottsággal 14 százalékpontos hátrányban vannak a legutóbbi felmérés szerint. 

Kedden kötelezettségszegési eljárást indított Magyarország, Csehország és Lengyelország ellen az Európai Bizottság a bevándorlási kvóták megtagadása miatt.

 

Gyorsan szeretnél értesülni a veszport.hu híreiről? Csatlakozz hozzánk!

 
 

    Hozzászólás

    A cikkekhez csak regisztrált felhasználóink szólhatnak hozzá. Kérjük, jelentkezzen be, vagy ha még nem tette, regisztráljon.

    A szerkesztőség fenntartja magának a jogot, hogy a cikkekhez nem kapcsolódó kommenteket moderálja, törölje.