A világ tetején a Barcelona

Végig óriási fölényben játszva hódította el a klubvilágbajnoki címet a Barcelona, a döntőben 4:0-ra legyőzve a brazil Santost.
 
 

A világ tetején a Barcelona

Végig óriási fölényben játszva hódította el a klubvilágbajnoki címet a Barcelona, a döntőben 4:0-ra legyőzve a brazil Santost.
 
 
 
 
 

A világ tetején a Barcelona

Végig óriási fölényben játszva hódította el a klubvilágbajnoki címet a Barcelona, a döntőben 4:0-ra legyőzve a brazil Santost.

A mérkőzés tétje a klubvilágbajnoki címen kívül az volt, hogy a Santos fiatal, és Európába vágyó braziljai miként veszik fel a versenyt a katalán klub rutinos sztárjaival. A Barcelona a gálacsapatával kezdett, a Santos pedig a mérkőzés alakulása szerint a tarcsi hárommal. Azonnal átvette a kezdeményezést a spanyol alakulat, a brazilok kizárólag a védekezésre koncentráltak, kevés sikerrel.

A 18. percig kellett várni a gránátvörös-kékek vezető góljára, Xavi sarokkal vett le egy labdát, majd indította Messit, aki egy védő segítségével került ziccerbe, és pimaszul átpörgette a kapus felett a labdát, 0:1.

A gól után sem változott a játék képe, a Barcelona irányított, a Santos védekezett. A brazilok erejéből egy-egy kósza ellentámadásra futotta, a legveszélyesebb szituációt egy közelről elvégzett szabadrúgás jelentette, de Neymar legurítását Ganso jócskán mellé lőtte. A 24. percben pedig ismét jöttek a katalánok, Dani Alves beadását xavi váltotta gólra, 0:2.

Óriási különbség volt a Barcelona és a Santos között, a Sport365.hu szerint a spanyolok 74 százalékban birtokolták már a labdát, és csak idő kérdése volt, mikor szerzik meg a harmadik találatot. A brazilok fáradtnak tűntek, a Barca kedvére vezette a támadásokat, és a 44. percben gólt eredményezett a fölényük. Dani Alves beadását Messi vette le, visszaadta Alvesnek, aki az alapvonalnál még elérte a játékszert és beadta, a fejest még védte Rafael, a kipattanót azonban Fabregas begurította a jobb alsóba, 0:3.

A második játékrészt valamivel bátrabban kezdte a Santos, ami abban nyilvánult meg, hogy a félidő elején volt két, teljesen veszélytelen kontrájuk, és abban, hogy kicsivel többet birtokolták a labdát. Utóbbi mutató még így is harminc százalék alatt maradt. A Barcelona kényelmesen labdázgatott, a brazilok pedig semmit nem tudtak kezdeni velük. Eseménytelenül peregtek a percek, egy Valdés-hiba borzolta kicsit a kedélyeket, a hálóőr egy felszabadítási kísérlet közben hosszan tette maga elé a labdát, de szerencséjére nem okozott különösebb gondot az eset.

A Barcelona szórványosan támadgatott, a Santos pedig ismét csak a védekezésre koncentrált. A 82. percben ismét Messi szerzett pazar gólt, Dani Alves labdáját ballal vette le az ötösnél, picit hosszan szöktette magát, de mégis sikerült csodás mozdulattal elhúzni a kapus mellett a játékszert, és a hálóba lőni, 0:4.

A Barcelona esélyt sem adva a Santosnak, megszerezte a klubvilágbajnoki címet, a legnagyobb különbségű győzelmet aratva a sorozat történelmében.

 

Gyorsan szeretnél értesülni a veszport.hu híreiről? Csatlakozz hozzánk!

 
 

    Hozzászólás

    A cikkekhez csak regisztrált felhasználóink szólhatnak hozzá. Kérjük, jelentkezzen be, vagy ha még nem tette, regisztráljon.

    A szerkesztőség fenntartja magának a jogot, hogy a cikkekhez nem kapcsolódó kommenteket moderálja, törölje.