"Ismét a szakmai munka kerüljön középpontba”

Botrányos közgyűlésen Wladár Sándort választották meg a Magyar Úszó Szövetség új elnökének.
 
 

"Ismét a szakmai munka kerüljön középpontba”

Botrányos közgyűlésen Wladár Sándort választották meg a Magyar Úszó Szövetség új elnökének.
 
 
 
 
 

"Ismét a szakmai munka kerüljön középpontba”

Botrányos közgyűlésen Wladár Sándort választották meg a Magyar Úszó Szövetség új elnökének.

A Magyar Úszó Szövetség (MÚSZ) vasárnapi rendkívüli közgyűlésén Wladár Sándort választották a szervezet elnökének a Danubius Health Spa Resort szálloda nagytermében – írja az MTI. Az 1980-as, moszkvai olimpián 200 méter háton aranyérmes sportvezető a három ellenfél vissszalépése nyomán egyedüli jelölt volt a posztra, a küldöttek pedig 143 igen, 5 nem és 1 tartózkodás mellett szavaztak bizalmat neki.

A vasárnapi közgyűlést több botrányízű epizód is szegélyezte. Szavazás előtt Sándor Elek levezető elnök felszólítására a négy jelölt nyilatkozhatott, kitart-e az indulás mellett. Ekkor Hornyák Viktor visszalépett Horváth Gergely Domonkos javára, és a visszalépés mellett döntött Tóth Gergely is, a verseny pedig Wladár javára dőlt el gyakorlatilag azelőtt, hogy elkezdődött volna,  Horváthot ugyanis nem vették fel a jelölőlistára. De visszatetsző volt az is, hogy Fábry még a végső szavazás előtt felolvasta a távollévő Czene Attila olimpiai bajnok, sportügyeket felügyelő volt államtitkár levelét, aki azt írta, hogy Wladár megválasztása esetén szívesen vállalna tisztséget az új felállású szövetségben. Ezt a rendkívüli közgyűlésben mély felhördülés kísérte, az 54 éves Wladárt – a Jövő SC igazgatóját – ugyanis ekkor még nem választották meg elnöknek.

Korábban kitört egy vita arról is, hogy egyáltalán jogszerűen hívták-e össze a rendkívüli közgyűlést. Hornyák ekkor némi kézitusa után egy valói bilincset dobott oda a levezető elnöknek, aki a biztonsági szolgálat behívásával fenyegette meg a hangoskodókat.

A felhorgadó indulatokat az olimpiai ezüstérmes úszóból lett sportállamtitkár, Szabó Tünde csillapította le, aki beszédével békésebb mederbe terelte a közgyűlést. Az államtitkár figyelmeztetett rá, hogy az utóbbi időszak történései, a meg nem értés, a negatív visszhangok, a viták beárnyékolták a sportág világraszóló eredményeit, így a nyári magyarországi vizes-világbajnokság sikerét. Úgy fogalmazott: „Fontos ez a nap, a magyar úszósport jövőjéről van szó, és a küldöttek elérhetik, hogy ismét a szakmai munka kerüljön középpontba.”

 

Gyorsan szeretnél értesülni a veszport.hu híreiről? Csatlakozz hozzánk!

 
 

    Hozzászólás

    A cikkekhez csak regisztrált felhasználóink szólhatnak hozzá. Kérjük, jelentkezzen be, vagy ha még nem tette, regisztráljon.

    A szerkesztőség fenntartja magának a jogot, hogy a cikkekhez nem kapcsolódó kommenteket moderálja, törölje.