Háromból három!

A Veszprém alaposan megizzadt Bresztben, de továbbra is hibátlan.
 
 

Háromból három!

A Veszprém alaposan megizzadt Bresztben, de továbbra is hibátlan.
 
 
 
 
 

Háromból három!

A Veszprém alaposan megizzadt Bresztben, de továbbra is hibátlan.

Az első két forduló után hibátlan Telekom Veszprémre meglehetősen kemény mérkőzés várt, hiszen a Kielcét legyőző, majd a PSG otthonában csak négygólos vereséget szenvedő fehérorosz Meskov Breszthez látogatott.

A férfi kézilabda Bajnokok Ligája B-csoportjának 3. fordulójában a Telekom Veszprém idegenben 29:26-ra legyőzte a Bresztet, így továbbra is hibátlan.

A várakozásoknak megfelelően kezdődött a találkozó, a veszprémiek részéről a szélsők, Gasper Marguc és Cristian Ugalde indították a gólgyártást, míg a hazaiaknál Konsztantyin Igropulo. Az első húsz percben többnyire a fehéroroszok vezettek, a bakonyiak pedig kapaszkodtak, de kétgólosnál egyszer sem volt nagyobb a különbség. Az elmúlt meccseken pazar formát mutató Lékai Máté is fokozatosan bemelegedett, a Veszprém pedig átvette a vezetést az első harminc perc végére, 12:14. 

A fordulás után ismét magához ragadta a kezdeményezést a Breszt, támadásban Petar Djordjics volt megállíthatatlan, hátul meg a korábbi Veszprém-kapus, Ivan Pesic szállt be – méghozzá remekül, hiszen egymás mutatta be a bravúrokat. Ettől nem esett össze a bakonyi alakulat, sőt, a hajrában visszavette a vezetést: Dejan Manaszkov, Momir Ilics, Dragan Gajics és Lékai is remekelt támadásban , a Veszprém végül három góllal, 29:26-ra győzött a Meskov Breszt otthonában, így három forduló után továbbra is hibátlan a Bajnokok Ligájában.

Ljubomir Vranjes értékelése a mérkőzés után az NSO tudósítása szerint: – Elégedett vagyok, mert nyertünk a kiváló Breszt ellen, amely sorozatban a harmadik mérkőzésén mutatta meg, hogy a csoportunk erős tagja. Bresztben sosem egyszerű játszani és főleg győzni, ezért büszke vagyok a játékosaimra. A forró hangulatú végjátékban is megőrizték nyugalmukat. A végén Mikler fontos pillanatokban ziccereket védett.

Jegyzőkönyv. Férfi kézilabda Bajnokok Ligája, B-csoport, 3. forduló: Meskov Breszt (fehérorosz) - Telekom Veszprém 26:29 (12:14). Breszt, 3300 néző. V.: Marín, García Serradilla (spanyolok). Meskov: Mijatovics – Gy. Rutenka 2, Igropulo 6, Poteko, Horak, Djordjics 7, Jurinok. Csere: Pesic (kapus), Nyikulenkau 2, Sztojkovics 5 (1), Silovics, Kulak, Prodanivics, Skurinszkij 2, Vukics 2. Edző: Szergej Bebesko. Veszprém: Mikler – Marguc 3 (1), Nagy L. 2, Lékai 8, Sulic, Ilics 5 (2), Ugalde 2. Csere: Terzic, Schuch, Nilsson, Dzsamali 1, Ancsin G. 2, Blagotinsek 1, Manaszkov 2, Gajic 3. Edző: Ljubomir Vranjes.

Az eredmény alakulása. 6. p.: 4:2. 9. p.: 4:4. 13. p.: 7:4. 20. p.: 8:8. 22. p: 10:9. 24. p.: 10:11. 27. p.: 12:12. 35. p.: 16:16. 40. p.: 19:18. 44. p.: 21:22. 49. p.: 23:26. 54. p.: 26:27.

 

Gyorsan szeretnél értesülni a veszport.hu híreiről? Csatlakozz hozzánk!

 
 

    Hozzászólás

    A cikkekhez csak regisztrált felhasználóink szólhatnak hozzá. Kérjük, jelentkezzen be, vagy ha még nem tette, regisztráljon.

    A szerkesztőség fenntartja magának a jogot, hogy a cikkekhez nem kapcsolódó kommenteket moderálja, törölje.