Méltón ünnepeltek a kosarasok

Pillanatig sem forgott veszélyben a HOYA-Pannon Egyetem Veszprém újabb sikere az NB I/B. Piros-csoportjában.
 
 

Méltón ünnepeltek a kosarasok

Pillanatig sem forgott veszélyben a HOYA-Pannon Egyetem Veszprém újabb sikere az NB I/B. Piros-csoportjában.
 
 
 
 
 

Méltón ünnepeltek a kosarasok

Pillanatig sem forgott veszélyben a HOYA-Pannon Egyetem Veszprém újabb sikere az NB I/B. Piros-csoportjában.

A helyi kosárlabdázás napját ünneplő hazaiak kellő energiával indították a találkozót, a bökkenő csak az volt, hogy az elején a vendégek előadásából sem hiányzott a lendület, 7:4. Azonban a westernfilmek hangulatát idéző gólpárbajban csupán egy ideig tartották a lépést a mieinkkel, ugyanis a harmadik percben tizenhárom–hatot „írt” az eredményjelző-tábla. A másik születésnapos, Hegedűs Gergely a társaival együtt nem lassított, alig akartak hibázni; ráadásul a hátsó alakzatukon is szigorítottak, 169. Közönségszórakoztató játékkal, rohanós tempókosárlabdával szolgáltak, úgy tűnt: az első negyedben dűlőre óhajtják vinni a dolgokat, 22:9. Később kicsit lazítottak a gyeplőn, a szezonban eddig sérüléssel bajlódott Simon is pályára lépett, hogy aztán a palánk alól szép góllal ragadtassa tapsra a híveket. Az igazsághoz tartozik, hogy közben a vásárhelyiek is magukhoz tértek, megnyugodtak és egy-két megmozdulásukkal bizonyították, hogy vannak ügyes alkalmazottjaik és nem szabad őket félvállról venni, 25:16.

A folytatásban mindkét oldalon megállt kicsit a tudomány, több hibát jegyezhettünk fel, majd az egyetemisták a még agresszívabb védekezésükkel ismét megzavarták az ellenfelet, 31:17. Körtélyesi Gergelyék példásan dolgoztak hátul, a megszerzett labdákkal pedig lehetőségük nyílt könnyű kosarakat dobni, 38:18. A produkciójuk ekkor is duzzadt az önbizalomtól. Ilyenformán rossz döntések sorozatára késztették Vuk Pavlovicékat, akiknek a támadásait szinte megfojtották: nem csoda, hogy öt percig gólképtelenek maradtak. Természetesen az ősz legjobbja címre pályázó Ryan Cook is hozzátett „valamit a műsorhoz”, időnként úgy szlalomozott végig a parketten, hogy a kispadon ült cimborák is csak ámultak, 44:22. Noha állandósult a húsz pont körüli különbség, a kosársulisok a fordulás előtt némiképp magukra találtak és felzárkóztak, 54:39.

A nagyszünetben a – délután kültéri műanyag B33-as pályát átadott és középiskolások viadalát rendezett – klub vezetői, a szurkolók vastapsa közepette elbúcsúztatták az aktív játéktól a nyáron visszavonult Kámán Tamást és Oltárczy Mátét, akiknek a tízes, illetve tizenegyes szerelése a tornaterem mennyezetére került.

Olybá tűnt, a HOYA-mezesek nem adtak ki magukból mindent – de ez csak a látszat volt –, mégis jól muzsikáltak, nem altatta el őket a nagy előny, vagy a rivális csoportbeli helyezése, 61:39. A temérdek labdát eladó alföldiek is kezdtek tisztában lenni azzal, hogy az esten nem rúgnak labdába a Bakony táján, lévén, Mérész-mester fizikálisan és mentálisan is jól felkészítette az övéit az ütközetre, 65:42. A tanítványok a szigorú védekezésre helyezték a hangsúlyt, gyakran csapdába terelték a becsületükért küzdött vendégeket. Hegedűs és Cook szebbnél-szebb akciókkal vétette észre magát, ám a (támadó)lepattanókat szedett és személyi hibákat kiharcolt Kovács előtt is illett kalapot emelni, 72:42. Visszaesett ugyan a kombinatívabb bakonyiak mezőnyszázaléka (…a lefújásig tizenegy büntetőt hagytak ki), de az ellenhez képest így is más dimenzióban iparkodtak, 76:42. A tripláiknak köszönhetően azért megrázták magukat, erődemonstrációt tartottak, 76:50.

Huszonkilenc pontos vezetésről indult a záró etap, majd abból a vásárhelyiek hamar hatot lefaragtak, 81:58. A hazaiak alaposan visszavettek a tempóból, már nem mentek olyan elánnal, viszont a fölényükhöz így sem fért kétség, 88:60. A vereségbe beletörődött Nemanjáék mindazonáltal éltek a sansszal, azzal, hogy a veszprémiek már nem törték magukat, ha úgy tetszik: nem adták olcsón a bőrüket, 88:66. Kihasználták a vendéglátók hibáit, figyelmetlenségeit. Ez nem osztott, nem szorzott, hiszen a szurkolókat kizárólag az érdekelte, hogy Cookék eljutnak-e száz pontig, 94:72. Végül ha nem is szaladtak, de araszoltak az áhított határig, ám a mérkőzésen ezen tervük nem vált valóra – ráadásul a lepattanó-csatában diadalmaskodott másik oldal húszon belülre jött. Persze, mindig ez legyen a legnagyobb baj.

Mérész Csaba edző értékelése a mérkőzés után a klub honlapjának tudósítása szerint: - A meccs jelentős részében jól játszottunk. Magabiztosan kezdtünk és később is határozottan tartottuk az előnyünket.

Jegyzőkönyv. Férfi kosárlabda NB I/B., Piros-csoport: HOYA-PEV – Hódmezővásárhelyi Kosársuli 98:80 (27:17, 27:22, 27:13, 17:28). Veszprém, 500 néző. V.: Esztergályos, Tóth, Sabáli. HOYA PEV: Cook 25/9, Lógár 11, Kovács 28/9, Hegedűs 15/6, Körtélyesi 8. Csere: Pável, Schéda 5, Simon L. 6, Simon M., Schmitz. Edző: Mérész Csaba. Hódmezővásárhely: Szabó 15/3, Kun 3/3, Vas 6/6, Pavlovic 8, Gajic 13. Csere: Bálint 9, Rostás 2, Molnár 6, Kelemen 14, Horváth, Béres, Varga 4/3. Edző: Utasi Gábor.

 
 

Gyorsan szeretnél értesülni a veszport.hu híreiről? Csatlakozz hozzánk!

 
 

    Hozzászólás

    A cikkekhez csak regisztrált felhasználóink szólhatnak hozzá. Kérjük, jelentkezzen be, vagy ha még nem tette, regisztráljon.

    A szerkesztőség fenntartja magának a jogot, hogy a cikkekhez nem kapcsolódó kommenteket moderálja, törölje.