A Forbes kalkulációi szerint...

...Mészáros Lőrinc vagyona jelenleg 105 milliárd forint, 2016-ban egy év alatt a háromszorosára nőtt!
 
 

A Forbes kalkulációi szerint...

...Mészáros Lőrinc vagyona jelenleg 105 milliárd forint, 2016-ban egy év alatt a háromszorosára nőtt!
 
 
 
 
 

A Forbes kalkulációi szerint...

...Mészáros Lőrinc vagyona jelenleg 105 milliárd forint, 2016-ban egy év alatt a háromszorosára nőtt!

Élő magyarnak nem volt még olyan éve, mint amilyen a 2017-es Mészáros Lőrincnek: a felcsúti polgármester 105 milliárdosra hízlalta személyes vagyonát, ezzel húsz helyet rakétázott előre a Forbes gazdagmagyar-listáján és már nyolcadik. Tavaly ilyenkor a Forbes 35 milliárdra saccolta a Mészáros-vagyont, ami egy év alatt háromszorosára dagadt. 

A gazdasági lap legfrissebb száma szerint Mészáros cégbirodalma 121 céget számlál, ami azért is súlyos, mert a polgármester csak idén 82 vállalkozást alapított. A cégbirodalom sejtjei  összesen 241,8 milliárd forint értékben nyertek el közbeszerzést, 17 milliárd forint állami illetve uniós támogatásban részesültek.

Külön tekintettel volt az idei évben Magyarország Mészáros Lőrinc új médiapiaci befektetéseire: 1. az állam mintegy 2,7 milliárd forint értékben helyezett el hirdetéseket a polgármester új lapjaiban és csatornáin, 2. baráti cégek pedig nem feledkeztek meg a polgármester által elnökölt Felcsúti Utánpótlás Nevelésért Alapítványról sem: 3. a Puskás Akadémiánál 2,9 milliárd forint TAO-felajánlást könyvelhettek el. 

A Forbes kalkulációi szerint a polgármester hetente átlag két céggel gyarapodik, céghálója pedig a borászattól, az építőiparon, az ingatlanfejlesztésen át egészen az agráriumig terjeszkedik. A lap kiemeli, hogy Mészáros az Opus és a Konzum befektetésein keresztül belépett a médiapiacra és a turizmus területére is (Mediaworks, Pannon Lapok illetve Hunguest-hotels) és mindkét szegmensben egyből a legnagyobbak asztalához ült.

A lista élén továbbra is Csányi Sándor áll 294 milliárdosra becsült vagyonával, mögötte Demján Sándor 192 milliárddal második, Gattyán György 188 milliárddal harmadik. A 33 leggazdagabb között Mészároson kívül három szoros fideszes kötődéssel bíró figura van még: Szíjj László vagyonát 105 milliárdra, Andy Vajnáét 62 milliárdra, Garancsi Istvánét 48 milliárdra becsülik.   (A napi.hu 100 leggazdagabb listáján Mészáros az ötödik volt áprilisban 100 milliárd forinttal.)

A 10 leggazdagabb a 444.hu információi szerint:

1. Csányi Sándor - mezőgazdaság, pénzügy, ingatlan - 294 milliárd forint,

2. Demján Sándor - ingatlan, energetika, agrár - 192 milliárd forint,

3. Gattyán György - online streaming oldalak, IT - 188 milliárd,

4. Széles Gábor - vendéglátás, ingatlan, műszertechnika - 147 milliárd,

5. Veres Tibor - ingatlan, autó - 140 milliárd,

6. Bige László - vegyipar - 120 milliárd,

7. Felcsuti Zsolt - vegyipar - 112 milliárd,

8. Mészáros Lőrinc - turizmus, agrár, építőipar, ingatlan, média - 105 milliárd,

9. Szíjj László - építőipar - 105 milliárd,

10. Kasza Lajos - autó, gyártás, borászat - 90 milliárd.

 

Gyorsan szeretnél értesülni a veszport.hu híreiről? Csatlakozz hozzánk!

 
 

    Hozzászólás

    A cikkekhez csak regisztrált felhasználóink szólhatnak hozzá. Kérjük, jelentkezzen be, vagy ha még nem tette, regisztráljon.

    A szerkesztőség fenntartja magának a jogot, hogy a cikkekhez nem kapcsolódó kommenteket moderálja, törölje.