Nagy a káosz

A rendőrök viszik ki a rendelőkbe az e-rendszerhez szükséges eszközöket.
 
 

Nagy a káosz

A rendőrök viszik ki a rendelőkbe az e-rendszerhez szükséges eszközöket.
 
 
 
 
 

Nagy a káosz

A rendőrök viszik ki a rendelőkbe az e-rendszerhez szükséges eszközöket.

November 1-jén indul, de egyelőre nagy a káosz az új elektronikus egészségügyi szolgáltatói tér körül. Két nappal az elektronikus egészségügyi szolgáltatói tér (eeszt) indulása előtt a Készenléti Rendőrségnek kell az orvosi rendelőkbe szállítani az új rendszerhez szükséges eszközöket – értesült a Magyar Nemzet.

Az eeszt a háziorvosi és szakrendelőket, a kórházakat és a gyógyszertárakat fogja egy informatikai hálózatba kapcsolni, és a megfelelő jogosultságok mellett a szakorvosok, háziorvosok és nővérek egy helyen fogják látni a leleteket és a felírt recepteket. Ám több orvos szerint nagyon furcsán zajlik a rendszer kiépítése. Többen is arról beszéltek, hogy nem egy, az e-személyin található adatok lehívására szolgáló kártyaolvasót kaptak, hanem öt-hat darabot.

Egy háziorvosokat tömörítő Facebook-csoportban arról számoltak be, hogy nem csak a rendőrök, de az Állami Futárszolgálatot is igénybe vették az eszközök célba juttatásához, amely a rendőrség speciális szolgálataként továbbítja fegyveres biztosítással a minősített adatokat tartalmazó küldeményeket.

További gondot okoz az eeszt elindulásában, hogy a Magyar Nemzet szerint sokan nem is tudják, hogyan kell csatlakozniuk a hálózathoz és hogyan kell használniuk az eszközöket. Ráadásul segítséget sem tudnak kérni, mert az Állami Egészségügyi Ellátóközpont segélyvonala elérhetetlen. A legnagyobb segítséget egy olyan honlap jelenti, amelyet egy informatikus hozott létre az háziorvosoknak.

 

Gyorsan szeretnél értesülni a veszport.hu híreiről? Csatlakozz hozzánk!

 
 

    Hozzászólás

    A cikkekhez csak regisztrált felhasználóink szólhatnak hozzá. Kérjük, jelentkezzen be, vagy ha még nem tette, regisztráljon.

    A szerkesztőség fenntartja magának a jogot, hogy a cikkekhez nem kapcsolódó kommenteket moderálja, törölje.