A Veszprém semmi esélyt nem adott az Aalborgnak

A Bajnokok Ligája csoportkörében az élen álló magyarok biztosan nyertek a remekül küzdő vendégek ellen.
 
 

A Veszprém semmi esélyt nem adott az Aalborgnak

A Bajnokok Ligája csoportkörében az élen álló magyarok biztosan nyertek a remekül küzdő vendégek ellen.
 
 
 
 
 

A Veszprém semmi esélyt nem adott az Aalborgnak

A Bajnokok Ligája csoportkörében az élen álló magyarok biztosan nyertek a remekül küzdő vendégek ellen.

Kevesen fogadtak volna arra, hogy a csoport élén álló veszprémi kézilabda csapat éppen hazai pályán, és éppen a sereghajtó Aalborg ellen fog elhasalni. Nem is történt semmi ilyen. Már csak azért sem, mert a Veszprém jól játszott, és semmi esélyt nem adott a vendégeknek.

Rögtön az elejétől remekül összeállt a védekezés, a dánok alig-alig találtak be a kapuba, főleg azért, mert ott Mikler Roland állt, aki az egész meccsen szenzációsan védett. Az Aalborg 5:4-ig tartotta a lépést a Veszprémmel, de aztán elhúzott a magyar csapat, és az első félidő végére 16:10-es előnyre tett szert.

A második játékrész annyiban változott, hogy hét a hat ellen támadott az Aalborg, hiszen mindenki érezte, hogy ezt már nem tudják megfordítani. Jót is tett ez a meccsnek, mert a dánok tapadtak a Veszprémre, ám így is rendszeresen hat-nyolc találattal lemaradva. A magyar csapatban Lékai volt ezúttal is a húzóember, hiszen hét góllal a találkozó legeredményesebb játékosa is lett. Jó volt a védelem, kiváló a kapusteljesítmény, de egy szívós ellenfél is akadt, így bár könnyűnek tűnt a győzelem, mégis jó küzdelem után alakult ki végül a hatgólos különbség (30:24).

Ljubomir Vranjes értékelése a mérkőzés után az NSO tudósítása szerint: – A két pontnak és a jó játéknak egyaránt örülök, több szempontból tanulságos volt a nagy iramú csata. A védekezésünkkel inkább elégedett voltam, mert tudtunk változtatni, amikor az Aalborg módosított a taktikáján.

Ljubomir Vranjes: – A két pontnak és a jó játéknak egyaránt örülök, több szempontból tanulságos volt a nagy iramú csata. A védekezésünkkel inkább elégedett voltam, mert tudtunk változtatni, amikor az Aalborg módosított a taktikáján.

Jegyzőkönyv. Férfi kézilabda Bajnokok Ligája, B-csoport, 6. forduló: Telekom VKC - Aalborg (dán) 30:24 (16:10). Veszprém, 5000 néző. V: Veszovics, Mitrovics (montenegróiak). Telekom: Mikler – Marguc 3 (1), Tönnesen 2, Lékai 7, Blagotinsek 3, Ilics 3, Manaszkov 2. Csere: Schuch, Terzic, A. NilssonI 3, Ancsin G. 3, Gajic 3, Accambray, Ugalde 1. Edző: Ljubomir Vranjes. Aalborg: Aggefors – Wiesmach 2, M. Larsen 1, Hald Jensen 6, Antonsen 1, Holst Jensen 4, Juul-Lassen 2 (2). Csere: S. Pedersen (kapus), Smarason 2, Saugstrup 2, Atlason, J. Pedersen, Jotic 2, Barthold 2. Edző: Aron Kristjansson.

Az eredmény alakulása. 5. p.: 3:1. 12. p.: 8:4. 20. p.: 12:7. 25. p.: 15:8. 37. p.: 19:12. 45. p.: 22:18. 50. p.: 26:18. 55. p.: 28:20.

Folytatás Párizsban, a PSG ellen. Egy teljesen más stílusú ellenfél vár majd november 12-én az eddig remeklő Veszprémre.

 

Gyorsan szeretnél értesülni a veszport.hu híreiről? Csatlakozz hozzánk!

 
 

    Hozzászólás

    A cikkekhez csak regisztrált felhasználóink szólhatnak hozzá. Kérjük, jelentkezzen be, vagy ha még nem tette, regisztráljon.

    A szerkesztőség fenntartja magának a jogot, hogy a cikkekhez nem kapcsolódó kommenteket moderálja, törölje.