Veszprémben is győzni tudott a PSG

A Telekom hat napon belül másodszor találkozott a Paris Saint-Germainnel a férfi kézilabda Bajnokok Ligájában...
 
 

Veszprémben is győzni tudott a PSG

A Telekom hat napon belül másodszor találkozott a Paris Saint-Germainnel a férfi kézilabda Bajnokok Ligájában...
 
 
 
 
 

Veszprémben is győzni tudott a PSG

A Telekom hat napon belül másodszor találkozott a Paris Saint-Germainnel a férfi kézilabda Bajnokok Ligájában...

A Veszprémet alaposan fűthette a visszavágás vágya, ugyanis az előző fordulóban az első perctől vezetve 33:28-ra győzött a PSG (ezzel elveszítette a veretlenségét a magyar együttes), ráadásul az előző négy egymás elleni összecsapásukat mind a párizsiak nyerték meg.

A nagy akarás hamar meglátszott a pályán is. Támadásban a múlt heti meccshez képest sokkal kreatívabbak voltak Lékai Mátéék, Blaz Blagotinsek élményszámba menő megoldásokkal szerzett gólokat, és Momir Ilics is többször eredményes volt. Az előző összecsapáson persze inkább a védelemmel volt probléma – most ez is jobban összeállt, Mikler Roland valósággal az őrületbe kergette a párizsi támadókat, nagy védései után sokszor már maguktól mellé lövöldözték helyzeteiket.

Noha 8:3-ra is vezetett a Veszprém, sejteni lehetett, hogy nem lesz ilyen egyszerű a PSG legyőzése. Még úgy sem, hogy Nagy László visszatért a sérüléséből: Uwe Gensheimer heteseivel megkezdődött a zárkózás, a védések terén Thierry Omeyer kapus sem akart lemaradni magyar kollégájától, valamint Sander Sagosen is tarthatatlannak bizonyult.

A 25. percben 10:10-nél utolérte ellenfelét a francia együttes, a 28. percben először vezetett, a félidő pedig 12:12-es állással zárult.

A fordulást követően egyre inkább magához ragadta az irányítást a PSG (amelyben Luc Abalo, Luka Karabatic, Daniel Narcisse, és mint kiderült, Mikkel Hansen sem lépett pályára!): Nikola Karabatic belelendült, az első meccsen is remekül játszó 19 éves Edouard Kempf is parádézott, és Gensheimer sem lassított.

A támadással ezúttal sem voltak nagy bajok, hiszen Lékai is megtáltosodott a második félidőre, de a vendégek rengeteg indításgólt szereztek, és felállt védelem ellen sem nagyon jöttek zavarba.

A végére teljesen szétesett a Veszprém, amely hat napon belül másodszor bukott el francia riválisával szemben, sorozatban pedig ötödször maradt alul. Az újabb vereség minden bizonnyal azt jelenti, Ljubomir Vranjes gárdájának le kell mondania arról, hogy élen zárja a csoportkört.

Ljubomir Vranjes értékelése az NSO tudósítása szerint: – Kétszer hatvan percről kell beszélnünk. Sajnos mindkettőben a PSG volt jobb, ezt el kell ismernem. Ezért elismerés illeti a csapatot és edzőjét egyaránt. A világ egyik legjobbjától kaptunk ki, amelyről az idény elejétől tudjuk, hogy a BL nagy esélyese. Nekünk tovább kell javulnunk, és ehhez okulni fogunk a hibáinkból. Ilyen a sport, a jobbik nyer. Mégsem kell szégyenkeznünk, mert játékosaink Párizsban és ezúttal is mindent megtettek a sikerért, kiválóan harcoltak.

Jegyzőkönyv. Férfi kézilabda Bajnokok Ligája, 8. forduló, B-csoport: Telekom VKC - PSG Handball (francia) 24:29 (12:12) Veszprém, 5000 néző. V: Sondors, Licis (lettek). Telekom: Mikler – Gajic 1, Tönnesen 1, Lékai 8, Blagotinsek 3, Ilics 7 (4), Ugalde. Csere: Alilovic (kapus), Schuch, Marguc 1, Sulic 1, Nagy L. 1, Accambray, Terzic, Manaszkov, Nilsson 1. Edző: Ljubomir Vranjes. PSG: Omeyer – Kounkoud, Remili 4, N. Karabatics 4, Möllgaard, Sagosen 3, Gensheimer 10 (6). Csere: Nielsen 1, Stepancic 1, Kempf 6. Edző: Zvonimir Serdarusic.

Az eredmény alakulása. 6. p.: 4:1. 12. p.: 8:3. 17. p.: 8:6. 23. p.: 9:8. 24. p: 10:10. 28. p.: 11:12. 38. p.: 14:14. 42. p.: 16:16. 49. p.: 19:22. 51. p.: 21:22. 56. p.: 21:25.

 

Gyorsan szeretnél értesülni a veszport.hu híreiről? Csatlakozz hozzánk!

 
 

    Hozzászólás

    A cikkekhez csak regisztrált felhasználóink szólhatnak hozzá. Kérjük, jelentkezzen be, vagy ha még nem tette, regisztráljon.

    A szerkesztőség fenntartja magának a jogot, hogy a cikkekhez nem kapcsolódó kommenteket moderálja, törölje.