Csapatzászló az üdülőnek

Áder János köztársasági elnök pénteken csapatzászlót adományozott a száz éves akarattyai honvéd üdülőnek.
 
 

Csapatzászló az üdülőnek

Áder János köztársasági elnök pénteken csapatzászlót adományozott a száz éves akarattyai honvéd üdülőnek.
 
 
 
 
 

Csapatzászló az üdülőnek

Áder János köztársasági elnök pénteken csapatzászlót adományozott a száz éves akarattyai honvéd üdülőnek.

Száz éve kezdték el építeni Balatonakarattyán, a napjainkra MH Rekreációs, Kiképzési és Konferencia Központként működő honvédségi üdülőt.

A köztársasági elnök az adományozó levelében utalt arra, hogy a zászló a katonák életében mindig nagy jelentőséggel bírt. A katonák a csapatuk zászlaja alatt vívták meg harcaikat, ezért az általuk választott zászló a katonai helytállást, és becsületet is jelképezte. A köztársasági elnök hangsúlyozta, hogy az üdülőben dolgozók munkája azért értékes, mert a rekreáció jelentős kihatással van a szolgálatot teljesítő katonákra és a családtagjaikra.

A csapatzászlót Szegő László dandártábornok, a Köztársasági Elnöki Hivatal Honvédelmi Főosztály főosztályvezetője adta át. Az átadásra került zászlóra zászlószalagot kötött Balatonakarattya polgármestere Matolcsy Györgyi, Balatonkenese polgármestere Tömör István és a BEOSZ elnöke Hazuga Károly nyá. altábornagy.

Piros Ottó ezredes parancsnok, az állomány nevében megköszönte és nagy megtiszteltetésnek tartotta azt, hogy a központ a csapatzászlót kapott. Arra emlékeztetett, hogy a történelem során a katonák a csapatzászló mögött mindig sikeresen sorakoztak fel.

A zászló a központban egy új lehetőség arra, hogy az itt dolgozók egységbe tömörülve még jobb munkát végezzenek, ezzel több élményt adva a pihenni vágyó katonáknak. Külön öröm számukra az, hogy az üdülő megalakításának századik évfordulóját egy ilyen kiemelkedő eseménnyel ünnepelhetik.

A csapatzászlót megszentelte és a központban dolgozókat megáldotta Jákob János dandártábornok, protestáns tábori lelkész és Markovics Milán Mór, katolikus tábori lelkész.

Az ünnepségen részt vett és elismeréseket adott át Benkő Tibor vezérezredes, Honvéd Vezérkari főnök.

Az ünnepi állománygyűlést követően mutatták be Udovecz György: 100 éves a Honvéd Üdülő- című könyvét. A könyvet a jellévőknek Ránky Péter méltatta, mutatta be a könyv keletkezésének körülményeit.

 

Gyorsan szeretnél értesülni a veszport.hu híreiről? Csatlakozz hozzánk!

 
 

    Hozzászólás

    A cikkekhez csak regisztrált felhasználóink szólhatnak hozzá. Kérjük, jelentkezzen be, vagy ha még nem tette, regisztráljon.

    A szerkesztőség fenntartja magának a jogot, hogy a cikkekhez nem kapcsolódó kommenteket moderálja, törölje.