„Tízmillió ember agymosása zajlik"

Rémhírterjesztés miatt kormánytagokat jelent fel a Jobbik szóvivője.
 
 

„Tízmillió ember agymosása zajlik"

Rémhírterjesztés miatt kormánytagokat jelent fel a Jobbik szóvivője.
 
 
 
 
 

„Tízmillió ember agymosása zajlik"

Rémhírterjesztés miatt kormánytagokat jelent fel a Jobbik szóvivője.

Rémhírterjesztés miatt feljelentést tesz Mirkóczki Ádám, a Jobbik szóvivője azon kormánytagok és fideszes politikusok ellen, akik megfogalmazása szerint aktív résztvevői a Soros-tervvel kapcsolatos „társadalmi agymosásnak” – tudta meg az MTI.

Az ellenzéki politikus budapesti sajtótájékoztatóján azt mondta, a korábbi feljelentésére a Nemzeti Nyomozó Irodától (NNI) hétfőn kapott, Soros György elleni feljelentését elutasító határozat után „Orbán Viktornak és a kormánynak hivatalos,pecsétes papírja van arról, hogy hazudik" egy sok milliárd forintnyi közpénzt felemésztő, hónapok óta tartó kampány során.

- Tízmillió ember agymosása zajlik, és ennek egyszer s mindenkorra véget kell vetni – jelentette ki az MNO információja szerint a Jobbik szóvivője, aki riasztónak nevezte, hogy mintha visszafordíthatatlan társadalmi folyamatok indultak volna el, eddig ismeretlen fokú, emberek közötti gyűlölettel.

Mirkóczki Ádám úgy fogalmazott: szerencsés történelmi fejlődésű országban egy ilyen eset után a kormány bocsánatot kérne, adott esetben szerinte a kampány kitalálóinak és lebonyolítóinak a politikai státusza is megszűnne. Hozzátette, egy ilyen államban az volna a minimum, hogy bocsánatot kérnek a társadalomtól „az egész hecckampányért”.

Közölte, várhatóan még ezen a héten megérkezik a hatóságokhoz, várhatóan az Országos Rendőr-főkapitánysághoz a beadvány.

Kérdésre válaszolva jelezte: ha az NNI nyomozást rendelt volna el korábbi beadványa ügyében, akkor kötelezettség elmulasztása miatt tett volna újabb feljelentést.

Az ellenzéki párt szóvivője megjegyezte, a rémhírterjesztés a Btk. szerint csak közveszély helyszínén valósítható meg, de szerinte ennek a kitételnek megfelel a migrációs válság.

Egy másik kérdésre válaszolva, Simicska Lajos újabb plakátirkálásáról Mirkóczki Ádám annyit mondott: szerinte az belefér a véleménynyilvánítás szabadságába.

 

Gyorsan szeretnél értesülni a veszport.hu híreiről? Csatlakozz hozzánk!

 
 

    Hozzászólás

    A cikkekhez csak regisztrált felhasználóink szólhatnak hozzá. Kérjük, jelentkezzen be, vagy ha még nem tette, regisztráljon.

    A szerkesztőség fenntartja magának a jogot, hogy a cikkekhez nem kapcsolódó kommenteket moderálja, törölje.