Vásárhelyen választásra készülnek...

"Nem mondtam, hogy a politika miatt rúgtak ki, de elég furcsa, ami történt."
 
 

Vásárhelyen választásra készülnek...

"Nem mondtam, hogy a politika miatt rúgtak ki, de elég furcsa, ami történt."
 
 
 
 
 

Vásárhelyen választásra készülnek...

"Nem mondtam, hogy a politika miatt rúgtak ki, de elég furcsa, ami történt."

Február 25-én választásra készül Hódmezővásárhely, ahol az elhunyt fideszes polgármester Almási Tamás kihívója az a függetlenként induló Márki-Zay Péter, aki mögött Jobbiktól az MSZP-ig a teljes ellenzéki spektrum felvonul. A hisztérikus hangulatra jellemző, hogy a város most azt találgatja, vajon a választás miatt szereltek fel kamerát a Fidesz ellenfelének utcájába, és ezért rúgták ki egy héttel azután az állásából, hogy bejelentette indulását.

A Márki-Zay Pétert foglalkoztató szentesi Legrand Magyarország Zrt. közleményt adott ki, amiben az áll, hogy „döntéseinkben soha nem játszott szerepet, és a jövőben sem fog a munkavállalóink politikai, vallási, nemzetiségi vagy nemi identitás szerinti hovatartozása”. Márki-Zay 2016 áprilisa és 2017 decembere között dolgozott a cégnél, elbocsátásáról októberben döntöttek. A Legrand fontosnak gondolta jelezni, hogy ekkor még Almási Tamás volt a polgármester.

Márki-Zay válaszolt a közleményre. A független jelölt a 444.hu szerint azt írta, soha nem állította, hogy politikai okból bocsátották el, csak furcsállja, hogy

- októberben decemberre, karácsony idejére időzítik egy nagycsaládos ember kirúgását,

- pedig még két nappal korábban is fontos feladatokat bíztak rá, munkaviszonya azonnali hatállyal szűnt meg.

„Sajnálatos, hogy még a nem állami szervezetek is ezer szálon ki vannak szolgáltatva a hatalomnak: kooperációs együttműködések, munkaügyi, adóhatósági és egyéb ellenőrzések, állami megrendelések, pályázatok és támogatások révén”. - írta Márki-Zay, aki állítása szerint jó viszonyban vált el főnökétől, és lezártnak tekinti az ügyet.

 

Gyorsan szeretnél értesülni a veszport.hu híreiről? Csatlakozz hozzánk!

 
 

    Hozzászólás

    A cikkekhez csak regisztrált felhasználóink szólhatnak hozzá. Kérjük, jelentkezzen be, vagy ha még nem tette, regisztráljon.

    A szerkesztőség fenntartja magának a jogot, hogy a cikkekhez nem kapcsolódó kommenteket moderálja, törölje.