Ösztöndíjjal ismerték el diplomamukáját

A Pannon Egyetem Műszaki Informatikai Karának hallgatója második helyezést ért el a Gábor Dénes diplomamunka-ösztöndíj pályázaton.
 
 

Ösztöndíjjal ismerték el diplomamukáját

A Pannon Egyetem Műszaki Informatikai Karának hallgatója második helyezést ért el a Gábor Dénes diplomamunka-ösztöndíj pályázaton.
 
 
 
 
 

Ösztöndíjjal ismerték el diplomamukáját

A Pannon Egyetem Műszaki Informatikai Karának hallgatója második helyezést ért el a Gábor Dénes diplomamunka-ösztöndíj pályázaton.

A Gábor Dénes diplomamunka-ösztöndíj pályázat első fordulójában négy felsőoktatási intézmény hallgatói közül ért el második helyezést Sárvári Gábor, a Pannon Egyetem Műszaki Informatikai Karának végzős mérnök informatikus mesterszakos hallgatója. A hangolható színképű fényforrás rendszer létrehozása témájú dolgozatát kilencvenezer forintos ösztöndíjjal jutalmazták.

Nemcsak a kötelező, diplomamunkához kapcsolódó feladatokban vett részt Sárvári Gábor az anyag elkészítése közben- hangsúlyozta a hallgató témavezetője- a témához kapcsolódó EU projekteket is eredményesen segítette munkájával. Több nemzetközi publikáció elkészítésében vett részt társszerzőként professzorok vezetésével. Az így szerzett tapasztalatait is beépítette dolgozatába. A Műszaki Informatikai Kar hallgatói közül többen dolgozhatnak így diplomamunkájukon, hiszen az intézményben tehetséggondozó program működik a kiváló képességű érdeklődő diákok számára, melynek keretében részt vehetnek kutatási és fejlesztési tevékenységben, gyakorlati tapasztalatot szerezhetnek.

A díjazott hallgató éppen az eredményhirdetés napján védte meg diplomamunkáját Veszprémben, kiváló minősítésű oklevelet vehet át a közelgő ünnepélyen.

A pályázatot a NOVOFER Alapítvány a MAVIR Magyar Villamosenergia-ipari Átviteli Rendszerirányító (MAVIR) ZRt. támogatásával hirdette meg. Az első fordulóban a Budapesti Műszaki és Gazdaságtudományi Egyetem és a Pannon Egyetem hallgatóit díjazták összesen 450.000 forinttal. A beadott diplomamunkákat Dr. Gyulai József, a NOVOFER Alapítvány kuratóriumának elnöke, valamint a résztvevő egyetemek oktatóiból és a MAVIR szakembereiből álló szakmai bizottság bírálta el. “Összességében elmondhatjuk, hogy a beadott diplomadolgozatok zöme magas színvonalat képviselt, és néhány valóban kiemelkedő művet is találtunk. Külön öröm számunkra, hogy a MAVIR támogatásával Alapítványunk segítheti a leendő, energetikai témával foglalkozó villamosmérnökök és informatikai szakemberek pályájának indulását, amiért külön köszönet jár a támogatónak” – hangsúlyozta Gyulai József akadémikus. A pályázatok elbírálásában előnyt jelentett az eredetiség, a meggyőző szakmai érveken alapuló önálló véleményalkotás, a kezdeti új tudományos eredmény, az idegen nyelven is dokumentált, részben vagy teljesen külföldön elkészített diplomamunka dolgozat. A Gábor Dénes Diplomamunka Ösztöndíj Pályázatot a Budapesti Műszaki és Gazdaságtudományi Egyetem, az Óbudai Egyetem, a Pannon Egyetem és a Pázmány Péter Katolikus Egyetem villamosmérnöki, valamint informatikai karának végzős hallgatói számára hirdette meg a NOVOFER Alapítvány és a MAVIR, további tanulmányaik ösztönzése érdekében. A jelentkezők a • fenntartható fejlődés, • villamosenergia-gazdálkodás informatika és műszaki fejlődés adta lehetőségek kihasználása és a • környezet védelmét szolgáló megoldások kategóriákban nyújthatták be dolgozataikat. A fő kategóriákon belül az alábbi tíz témakört jelölték meg a szervezők: • árampiaci aukciók (áramtőzsde) informatikai megoldásai, • okos hálózat, • kritikus infrastruktúrák védelme, • e-metering elektronikus mérés, • alternatív, illetve megújuló energiaforrások, • elektromos hajtású közlekedési eszközök, • kisfogyasztói energiatárolás (akkumulátorok, 12 V-os LED technológia), • a környezettudatos villamosenergia-felhasználást segítő, támogató, népszerűsítő módszerek, • fogyasztói viselkedés befolyásolására alkalmas eszközök az optimális energiafelhasználás érdekében, • villamosenergia-hálózatok üzembiztonságának növelése. A pályázatot a kiírók az idei tavaszi félévben végzős hallgatók számára hasonló feltételekkel ismételten meghirdetik. A Gábor Dénes Diplomamunka Ösztöndíj Pályázatról további információ a http://www.novofer.hu/alapitvany/ weboldalon található.
 

Gyorsan szeretnél értesülni a veszport.hu híreiről? Csatlakozz hozzánk!

 
 

    Hozzászólás

    A cikkekhez csak regisztrált felhasználóink szólhatnak hozzá. Kérjük, jelentkezzen be, vagy ha még nem tette, regisztráljon.

    A szerkesztőség fenntartja magának a jogot, hogy a cikkekhez nem kapcsolódó kommenteket moderálja, törölje.