Életmentő rendőrök

A kihűléstől mentettek meg hajléktalanokat a rendőrök Veszprém megye több településén is.
 
 

Életmentő rendőrök

A kihűléstől mentettek meg hajléktalanokat a rendőrök Veszprém megye több településén is.
 
 
 
 
 

Életmentő rendőrök

A kihűléstől mentettek meg hajléktalanokat a rendőrök Veszprém megye több településén is.

A rendőrök és a tűzoltók közösen mentették meg egy hajléktalan életét Tapolcán. az ügyeletre csütörtökön 21 óra magasságában érkezett egy lakossági bejelentés, miszerint a város egyik lakatlan épületében egy időskorú hajléktalan személy fekszik. A rendőrök a helyszínre érkezés után többször felszólították a férfit, hogy jöjjön ki a házból, ám ő nem volt hajlandó ezt megtenni. A ház adottságai miatt csak a helyi tűzoltóság segítségével tudtak bejutni, majd a legközelebbi nyilvános fűtött helyiségbe, a buszpályaudvar várójába szállították a rendőri intézkedést folyamatosan megtagadó idős hajléktalant.

A rendőrség később a visszatérő ellenőrzés során azonban - éjfél után nem sokkal - újra a 64 éves férfit vélték felfedezni az elhagyott épületben. A hideg időjárásra való tekintettel ekkor már a helyi hajléktalanszállóra kísérték.

Szintén csütörtök este figyeltek fel a rendőrök Veszprém egyik útkereszteződésében egy járdán fekvő, látszólag magatehetetlen férfire. A férfi elmondta hajléktalan, emellett epilepsziás és nem érzi jól magát. A szélsőséges hidegben az őt fenyegető kihűlés és fagyhalál veszélyének elkerülése érdekében azonnal mentőt hívtak hozzá, akik kórházba szállították.

Állampolgári bejelentés mentett meg egy balatonfüredi hajléktalan életét Balatonfüreden. A rendőröket szerda délután értesítették, hogy a Kéki dűlőben egy hajléktalan tartózkodik, a férfi egy téglákból összerakott kunyhóban él, ahol nem lehet fűteni. A bejelentő azt is elmondta, a férfi napközben nincs ott, csak 22 óra körül szokott megérkezni.

Litéren a körzeti megbízott és a polgárőr egyesület vezetője közös ellenőrzésük során mentettek életet. Szintén csütörtökön délelőtt a szolgálaton kívüli litéri körzeti megbízott és a polgárőr egyesület vezetője együtt ellenőrizték az egyedül élő, időskorú, fűtéssel nem rendelkező vagy bármilyen okból elesett helybéli lakosokat. Az ellenőrzés során saját lakásában - amelyben semmilyen fűtési lehetőség sincs - kihűlés közeli állapotban találtak egy 58 éves férfit. Azonnal értesítették a mentőszolgálatot, akik a veszprémi kórházba szállították.

 

Gyorsan szeretnél értesülni a veszport.hu híreiről? Csatlakozz hozzánk!

 
 

    Hozzászólás

    A cikkekhez csak regisztrált felhasználóink szólhatnak hozzá. Kérjük, jelentkezzen be, vagy ha még nem tette, regisztráljon.

    A szerkesztőség fenntartja magának a jogot, hogy a cikkekhez nem kapcsolódó kommenteket moderálja, törölje.