Elena Myers két év után ismét férfiakat vert

Elena Myers még mindig az egyik legígéretesebb női motoros nemzetközi szinten.
 
 

Elena Myers két év után ismét férfiakat vert

Elena Myers még mindig az egyik legígéretesebb női motoros nemzetközi szinten.
 
 
 
 
 

Elena Myers két év után ismét férfiakat vert

Elena Myers még mindig az egyik legígéretesebb női motoros nemzetközi szinten.

Az immáron 18 éves szőkeség még 2010-ben egy AMA Supersport győzelemmel hívta fel magára a figyelmet, tavaly pedig a Suzuki MotoGP gépét tesztelhette pár kör erejéig Indianapolisban. Nemrégiben Elena Myers (vagy most már Ms. Daytona) ismét tett arról, hogy a nevét ne feledjék el, hiszen szombaton megnyerte az AMA Supersport Daytona-i fordulóját.

Elena Myers tehát 2010 után ismét képes volt AMA Supersport futamot nyerni, ezúttal pedig a legendás Daytona-i ringen, ahol a 18 éves szőkeség a harmadik helyről rajtolva szerezte meg a diadalt. A múlt hét pénteki, első viadalon a hatodik lett, azonban a szombati második versenyre összekapta magát a Suzuki GSX-R 600-zal versenyző pilóta és egy igen szoros küzdelmet követően ő haladt át elsőként a célvonalon.

A tíz körös „futás” során Myers mindössze kétszer állt az élen, ráadásul nem is ő futotta a verseny leggyorsabb körét, így minden bizonnyal a kiegyensúlyozott teljesítmény hozta meg a gyümölcsét az ő esetében.

Elena Myers a győzelmének köszönhetően jelenleg a második az összetettben negyvenöt ponttal (egy hatodik hely és egy diadal), míg az élen lévő pilóta ötven ponttal (egy győzelem, egy negyedik hely) büszkélkedhet. Mivel a Daytona-i viadal volt a szezonnyitó futam, így még jó pár verseny hátravan az idei szezonból, úgyhogy meglátjuk, hogy Myers hol zár majd év végén. Annyi biztos, hogy célba érő 41 versenyzőből bizonyára még a férfi versenyzőnek is nagy dicsőség a diadal, nemhogy egy hölgynek.

- A levezető körömön sírtam, ami szerintem elég nevetséges, hiszen ez annyira lányos. Ez legyen azonban a legkisebb kivetnivalóm a hétvégével kapcsolatban. A motor nagyszerűen működött, maga a viadal azonban egy őrület volt, hiszen hol visszaesetem pár helyet, hol pedig feljebb kapaszkodtam. Végül aztán én jöttem ki győztesen az utolsó sikánból - mondta Myers a p1race.hu szerint.

 

Gyorsan szeretnél értesülni a veszport.hu híreiről? Csatlakozz hozzánk!

 
 

    Hozzászólás

    A cikkekhez csak regisztrált felhasználóink szólhatnak hozzá. Kérjük, jelentkezzen be, vagy ha még nem tette, regisztráljon.

    A szerkesztőség fenntartja magának a jogot, hogy a cikkekhez nem kapcsolódó kommenteket moderálja, törölje.