Szemét és körforgalmak

Ezen két téma körül forgott a Cholnoky iskolában csütörtök este megtartott lakossági fórum. A rendezvényen az elmúlt pár, hasonló rendezvénnyel ellentétben sokan vettek részt.
 
 

Szemét és körforgalmak

Ezen két téma körül forgott a Cholnoky iskolában csütörtök este megtartott lakossági fórum. A rendezvényen az elmúlt pár, hasonló rendezvénnyel ellentétben sokan vettek részt.
 
 
 
 
 

Szemét és körforgalmak

Ezen két téma körül forgott a Cholnoky iskolában csütörtök este megtartott lakossági fórum. A rendezvényen az elmúlt pár, hasonló rendezvénnyel ellentétben sokan vettek részt.

Brányi Mária alpolgármester, aki a 6. választókerület képviselője is, beszélt az állami fejlesztésekről, amelyek érintik Veszprémet, valamint az önkormányzati fejlesztéseket, terveket is bemutatta. A Boba-Veszprém-Budapest vasútvonal menetidejét 30-40 perccel megrövidítenék állami elképzelések szerint, Veszprém után csak Székesfehérváron állna meg a vonat Budapestig és a sebessége is nagyobb lenne. Az önkormányzat pedig tervez további bicikliutakat Bánd, illetve Márkó érintésével. Elmondta, tavaly 4 kilométer kerékpárutat sikerült megépíteni.

A lakossági hozzászólók közül az első jelentkezőnek gondja akadt a szeméttel, ugyanis a Nagy László utcában, ahol lakik, túl közel vannak a szelektív hulladékgyűjtők és a konténerek az ő, illetve a többi lakó ablakához. Elmondta, pontosan 10 méterre vannak ezek a kukák az erkélyektől és a konyháktól, zavarja őket az üvegcsörömpölés. Azt tanácsolta, vigyék 50 méterrel odébb a kukákat, ahogy azt eredetileg tervezték. Brányi Mária ígéretet tett arra, hogy megnézik a konkrét helyzetet.

A következő lakó a Bajcsy-Zsilinszky utcában tervezett két körforgalom ellen beszélt. Brányi Mária szerint viszont a rendezési tervben ez az elképzelés korábban is szerepelt és tartottak már több fórumot, amikor még lehetett a terveken módosítani.

Egy Kistó utcai utasnak kicsit több gondja akadt, nem értette, hogy miért van szükség bicikliutakra, hiszen nagyon sok pénzt költenek rá, a Kistó utcában pedig még járda sincs. - A felújított Séd-völgy nagyon szép, de inkább munkahelyek kellenének - fogalmazott. Emellett sokallta a szemétdíjat és úgy vélte, sok az adó és nincs értékarányosság az országban.

- A szemétdíj a regionális hulladéklerakó-rendszer miatt lett magasabb és sajnos tovább is fog emelkedni .- reagált Brányi Mária. Horváth Gábor főépítész pedig a körforgalmak kapcsán hangsúlyozta, a belváros közlekedés-fejlesztését illetően tanulmánytervet is készítettek, eszerint megoldást jelent a két körforgalom.

Egy lakó a helyijáratos buszok kapcsán sérelmezte, hogy a vasútállomásról a Cholnokyra egy busszal tud csak eljutni. Siklódi Levente, a 7. számú választókerület képviselője elmondta, hogy folyamatban van két új buszmegálló telepítése a Cholnokyra. Beszélt a további fejlesztésekről is a körzetében; kiemelte a zebrák hiányát az Interspar Lóczy utcai felénél, illetve a környéken. Tervben vannak új gyalogátkelőhelyek, valamint a forgalomlassítást is megoldják és képviselői keretéből szeretné a zebrákat figyelemfelkeltőbbé tenni. Megnyugtatta a 8-as út környékén lakókat, hogy új zajvédő készül. Tervei között szerepel egy Cholnoky Jenő-szobor az iskola udvarára, melynek közösségépítő szerepet szán. Legfontosabb terve a Nagy László utcai betonpálya folytatásaként egy játszótér létrehozása önkormányzati forrásból.

Óvádi Péterhez intézte kérdését az egyik lakó, akit az érdekelt, miként képviseli az ott lakók érdekeit a Bajcsy-Zsilinszky körforgalom kapcsán. A képviselő elmondta, ebben a kérdésben a főépítészre és Brányi Máriára hagyatkozik. - Több lakossági fórumon és fogadóórákon mondhatták el aggályaikat ezzel kapcsolatban a polgárok - tette hozzá.

 

Gyorsan szeretnél értesülni a veszport.hu híreiről? Csatlakozz hozzánk!

 
 

    Hozzászólás

    A cikkekhez csak regisztrált felhasználóink szólhatnak hozzá. Kérjük, jelentkezzen be, vagy ha még nem tette, regisztráljon.

    A szerkesztőség fenntartja magának a jogot, hogy a cikkekhez nem kapcsolódó kommenteket moderálja, törölje.