Önmagukat ejtették ki a veszprémiek

A nyolc közé sem jutott be az MKB Veszprém a Bajnokok Ligájában.
 
 

Önmagukat ejtették ki a veszprémiek

A nyolc közé sem jutott be az MKB Veszprém a Bajnokok Ligájában.
 
 
 
 
 

Önmagukat ejtették ki a veszprémiek

A nyolc közé sem jutott be az MKB Veszprém a Bajnokok Ligájában.

Nem akármilyen előzmények után lépett pályára a veszprémi férfi kézilabda együttes a három góllal elveszített spanyolországi Bajnokok Ligája mérkőzés visszavágóján. Az Európai Kézilabda Szövetség (EHF) ugyanis pénzbüntetéssel fenyegette meg a házigazdákat az általuk előírt, mérkőzés előtti protokoll megsértése esetén.

A klub képviselői kérték a szurkolókat az előírások betartására, azonban néhány felelőtlen politikus ennek be nem tartására buzdított. Szerencsére a szurkolók okosabbak voltak, nem hallgattak a "tanácsra" és egyéb (kivonulás és transzparans kifeszítése, stb) módon tiltakoztak.

Hatalmas hangorkán közepette Ruesga szerezte az első gólt, amire Laluska válaszolt, Ezt követően a szinte extázisban küzdő hazaiak már az első tíz percben ledolgozták a hátrányukat: 7:3!

Az ezt követő öt percben felváltva estek a gólok (8:4), majd a 20. percben csaknem felrobbant az Aréna. A nagyszerűen játszó Sulics ötödik (!) góljával már hattal ment a Veszprém, 13:7. A 25. percben ismét négy volt "közte", s a félidő végéig már nem is változott a különbség, 16:12.

Talán mondani sem kell: mindenki bizakodva várta a szünet utáni produkciót.

Ez a várakozás azonban korántsem teljesedett be. A villámgyors és időnkét roppant erőszakos spanyolok rövid idő alatt kiegyenlítettek. Mocsai Lajos időkérés során igyekezett rendezni a sorokat, de ez eleinte csak részben sikerült, mert a vendégek még a vezetést is megszerezték. Szerencsére az időközben beállt Perez egyenlített, 17:17.

Kettős emberelőny végén kettő gólos előny (20:18) következett.

Óriási küzdelemben ismét spanyol vezetés (21:22) jelezte, hogy az ibériaiak pillanatig sem adták fel a továbbjutás reményét. Ennek ellenére megint fodult a kocka és a szenzációsan küzdő-játszó Sulics újabb találata az 55. percben már a továbbjutást idézte: 26:23.

Egy perccel a befejezés előtt 27:24-nél időt kért Martinez mester. A norvég játékvezetők az első gól szerzőjénél, Ruesgánál lépéshibát fújtak, s a veszprémiekhez került a labda. Csupán tartani kellett volna a labdát, de a rutinos Perez ezúttal hibázott. Az indításból szerzett góllal Baena kilőtte a hazaiakat a kupából.

[p]Az MKB Veszprém KC nagy álma szertefoszlott. Nem hogy tovább csatázik a Final Fourba jutásért, de még a nyolc közé sem jutott be!

[/p]

Jegyzőkönyv. MKB VKC - Reale Ademar León 27:25 (16:12). Veszprém, 5000 néző. V.: Abrahamsen, Kristiansen (norvégok). MKB VKC: Alilovics - Gulyás, Vujin, Császár, Sulics, Ilyés, Iváncsik G. Csere: Fazekas (kapus), Laluska, Terzic, Vilovski, Perez, Schuch. Edző: Mocsai Lajos. Reale Ademar León: Losert - Krivoslykov, Ferrer, Carou, Andreu, Robledo, Sztranyovszky. Csere: Alamo (kapus), Ruesga, Cutura, Goni, Baena, Borges. Edző: Isidoro Martin Martinez. A legjobb lövők: Vujin 8, Sulics 7, Iváncsik G. 4, ill. Robledo, Sztranyovszky 6-6, Krivoslykov, Andreu, Ruesga 3-3.

A negyeddöntő mezőnye: Ademar León, Atlético Madrid, Barcelona (spanyolok), Füchse Berlin, THW Kiel (németek), AG Köbenhavn (dán), CO Zagreb (horvát), Cimos Koper (szlovén). A sorsolás kedden tartják Bécsben.

 

Gyorsan szeretnél értesülni a veszport.hu híreiről? Csatlakozz hozzánk!

 
 

    Hozzászólás

    A cikkekhez csak regisztrált felhasználóink szólhatnak hozzá. Kérjük, jelentkezzen be, vagy ha még nem tette, regisztráljon.

    A szerkesztőség fenntartja magának a jogot, hogy a cikkekhez nem kapcsolódó kommenteket moderálja, törölje.