Bonyhád után a kilencedik hely a cél...

Száz ponton felüli vereség az alapszakasz utolsó fordulójában.
 
 

Bonyhád után a kilencedik hely a cél...

Száz ponton felüli vereség az alapszakasz utolsó fordulójában.
 
 
 
 
 

Bonyhád után a kilencedik hely a cél...

Száz ponton felüli vereség az alapszakasz utolsó fordulójában.

A férfi kosárlabda NB I/B. nyugati csoportja alapszakasza 22., utolsó fordulójában kényes helyzetben utazott Bonyhádra a veszprémi egyetemista gárda. Egy (meglepően...) jó eredménnyel a rájátszás első harmadában folytathatták volna a küzdelmeket. A vereség viszont középmezőnyös (a 9-16. helyért zajló) helyezést ígért.

Az utóbbi verzió következett be, s nem is akármilyen módon.

Gyakorlatilag már az első negyedben eldőlt a mérkőzés sorsa. A lendületesen kezdő hazaiak pillanatok alatt előbb tíz, majd a szakasz végéig 18 (!) pontos előnyt szereztek.

A követkeő etapban végre dícséretesen küzdöttek Mérészék, de hiába nyertek ekkor három ponttal, a félidei 55:40 már előrevetítette a tragédiával felérő végkifejletet.

A harmadik negyedben ismét teljes volt a csőd: a helyiek dupla annyi pontot dobtak, mint a vendégek, 26:13...

A mérkőzés utolsó szakaszában (81:53 után...) természetesen a Bonhyád edzője minden játékosának szereplési lehetőséget adott. Ennek ellenére végül ugyan Nagy távoli pontos dobásaival sikerült valamit enyhíteni a súlyos vereség arányán, de a hazaiak még így is túljutottak a bűvös százas határon.

Ezzel a kezdeti jó szereplés után a VESC visszacsúszott a hatodik helyre és - a Győrszol-Széchenyi ESE, a Bp. Honvéd és a TF-Budapest, valamint a keleti csoport 5-8. helyezettjeinek a társaságában - a rájátszásban a 9-16. helyért küzdhet Szájer József csapata.

Jegyzőkönyv. BKSE - Veszprémi Egyetemi SC 101:75 (26:8, 29:32, 26:13, 20:22). Bonyhád, 150 néző. V.: Márton, Vétek. BKSE: Tömösváry, Ruttkai, Lukács, Jilling, Kovács B. Csere: Vedli, Panta, Lőrincz, Techar, Sánta, Pifkó. Edző: Morgen Frigyes. VESC: Kovács V., Mérész, Czakó, Faragó, Horváth R. Csere: Fekete, Oltárczy, Nagy, Kiskós, Takács. Edző: Szájer József. A legjobb dobók: Techar 33, Lukács 31, Panta 18, ill. Mérész 15, Nagy 14, Kovács 13.

 

Gyorsan szeretnél értesülni a veszport.hu híreiről? Csatlakozz hozzánk!

 
 

    Hozzászólás

    A cikkekhez csak regisztrált felhasználóink szólhatnak hozzá. Kérjük, jelentkezzen be, vagy ha még nem tette, regisztráljon.

    A szerkesztőség fenntartja magának a jogot, hogy a cikkekhez nem kapcsolódó kommenteket moderálja, törölje.