Megműtötték a világklasszis focistát

Sikeres volt a kilencórás műtét, jobban van Eric Abidal.
 
 

Megműtötték a világklasszis focistát

Sikeres volt a kilencórás műtét, jobban van Eric Abidal.
 
 
 
 
 

Megműtötték a világklasszis focistát

Sikeres volt a kilencórás műtét, jobban van Eric Abidal.

A Barcelona francia játékosa májátültetésen esett át, amelyhez unokatestvére, Gerard ajánlkozott donornak. A katalán csapat Getafe elleni bajnoki mérkőzését Abidalnak ajánlotta. A legnagyobb éljenzés és hangzavar a 22. percben tört ki, utalva a játékos mezszámára.

„Nagyszerű nap ez a mai, hiszen Abidal és unokatestvére, aki a saját máját ajánlotta fel donorként egyaránt jobban van, gyógyulásuk jó ütemben halad a beavatkozás után. Sajnos többet a család kérésére nem árulhatok el″ – írta Sandro Rosell klubelnök közleményében.

A Barcelona francia játékosát tavaly márciusban már műtötték, akkor egy daganatot távolítottak el a májából. A műtétet követően viszonylag gyorsan visszatért a pályára, azonban a klub doktorai és a szakértők úgy döntöttek, hogy májátültetésre lesz szükség.

Abidal egy lyoni amatőrcsapatban kezdte a pályafutását, de gyorsan felfedezték: 2000-ben leigazolta a Monaco, és bemutatkozhatott a profi ligában, majd négy év múlva már a francia válogatott mezét is magára húzhatta a Martinique szigetéről származó balhátvéd. 2006-ban világbajnoki ezüstérmes lett.

A Lyonnal 3 év alatt 3-szor nyerte meg a bajnokságot, de 2007-ben jött a Barcelona, és a katalán csapat 15 millió euróért megvette Abidált. Itt az ATV.hu információi szerint bajnokságot, spanyol kupát és két Bajnokok Ligája győzelmet gyűjtött be. Amikor kiderült, hogy daganatot találtak a májában, csapattársai dallal kívántak gyors felépülést Abidalnak.

 

Gyorsan szeretnél értesülni a veszport.hu híreiről? Csatlakozz hozzánk!

 
 

    Hozzászólás

    A cikkekhez csak regisztrált felhasználóink szólhatnak hozzá. Kérjük, jelentkezzen be, vagy ha még nem tette, regisztráljon.

    A szerkesztőség fenntartja magának a jogot, hogy a cikkekhez nem kapcsolódó kommenteket moderálja, törölje.