Idegenbeli előny a visszavágóra

Jól kezdte a rájátszást a VESC férfi kosárlabda csapata.
 
 

Idegenbeli előny a visszavágóra

Jól kezdte a rájátszást a VESC férfi kosárlabda csapata.
 
 
 
 
 

Idegenbeli előny a visszavágóra

Jól kezdte a rájátszást a VESC férfi kosárlabda csapata.

A férfi kosárlabda NB I/B. 9-16. helyéért folytatott rájátszás első körének "odavágó" mérkőzésén a veszprémiek a keleti csoport hetedik helyezettje, a Nagykőrösi Sólymok ellen léptek pályára.

Nem volt túl biztató a kezdés: Mérészék rögtön 11 pontos hátrányt szedtek össze. Talán az idegen környezet, az ismeretlen pálya (palánk) tette, de a következő negyedben sem ment különösebben, mert a félideig (44:28) már tizenhatra nőtt a különbség.

Ettől kezdve azonban feljavult a védekezés, s a lepattanók megszerzése után fokozatosan dolgozta le a hátrányát a VESC és a hajrá előtti szünetben már csak hét pont volt a hátrány, 57:50.

Az utolsó etapban is mintha egy egészen másik Veszprém lépett volna pályára, s idegölő végjátékban (ha csak egyetlen ponttal is) sikerült fordítani. Ezzel a Szájer József edzette csapat biztató előnnyel várja a jövő pénteki visszavágót.

Jegyzőkönyv. N. Sólymok KE -Veszprémi Egyetemi SC 80:81 (28:17, 16:11, 13:22, 23:31). Nagykőrös, 150 néző. Sólymok: Lakosa, Angyal, Nagy B., Kovács S., Tóth V. Cserék: Mácsai, Dudás, Kónya, Kovács B., Házi, Király. Edző: Lakosa Zsolt. VESC: Nagy R., Mérész, Czakó, Faragó, Fekete. Cserék: Kováts, Horváth R., Kiskós. Edző: Szájer József. A legjobb dobók: Lakosa 35, Anagyal 9, Dudás 8, ill. Nagy R. 19, Faragó 18, Mérész 16.

 

Gyorsan szeretnél értesülni a veszport.hu híreiről? Csatlakozz hozzánk!

 
 

    Hozzászólás

    A cikkekhez csak regisztrált felhasználóink szólhatnak hozzá. Kérjük, jelentkezzen be, vagy ha még nem tette, regisztráljon.

    A szerkesztőség fenntartja magának a jogot, hogy a cikkekhez nem kapcsolódó kommenteket moderálja, törölje.