Németh Eszter erőtörésben Európa-bajnok

Mucsy Petra és Bécsi Nikolett bronzérmeket hozott Mariborból.
 
 

Németh Eszter erőtörésben Európa-bajnok

Mucsy Petra és Bécsi Nikolett bronzérmeket hozott Mariborból.
 
 
 
 
 

Németh Eszter erőtörésben Európa-bajnok

Mucsy Petra és Bécsi Nikolett bronzérmeket hozott Mariborból.

A szlovéniai Mariborban 28 ország részvételével rendezték meg a 27. felnőtt és ifjúsági taekwon-do Európa-bajnokságot. A magyar válogatott 1 arany-, 2 ezüst- és 9 bronzéremmel zárta a versenyt, s ezzel az éremtáblázat 13. helyén végzett. A keret tagjaiként a veszprémi és herendi sportolók értékes eredményekkel gazdagították eddig is világszínvonalú eredménylistájukat.

A két felnőtt veszprémi lány - Mucsy Petra és Bécsi Nikolett - egyéni- és csapat számokban is kvalifikálta magát a megmérettetésre.

Egyéni küzdelemben Mucsy Petra (edzője: Solmlai János és Sebestyén Pál) új súlycsoportban próbált szerencsét. Meccseit taktikusan, nagyszerű technikai tudással rendre hozta, így beküzdötte magát az elődöntőbe. Ott egy olasz lánnyal került össze és csaknem végig vezetett. Azonban az utolsó tíz másodpercben figyelmeztetés miatt, pontlevonással alulmaradt. Ezért nem jutott a döntőbe, de a legutóbbi EB után így is ismét bronzérmet hozott Veszprémnek.

Társa, Bécsi Nikolett (edzője: Vajky László) roppant izgalmas küzdelemben, szoros versenyben maradt alul ellenfelével szemben.

Csapat erőtörés versenyszámban is érdekeltek voltak a lányok. Nikolett hatalmas erővel törte szét kézzel a deszkát, Petrától viszont a bírók vitatható formai ok miatt elvették a törés lehetőségét. Pedig ez ezüst- vagy bronzérmet jelenthetett volna a csapat számára. Így a harmadik csapattárs hiába tört jól, a kapott pontszámok már nem voltak elegendők a dobogós helyezéshez. Ezzel együtt Veszprém újabb Európa-bajnoki bronzéremmel gyarapodott.

Német Eszter a Herendi Taekwon-do Klub ifjúsági korosztályú versenyzője (edzője: Pátkai Miklós) először vett részt kontinens viadalon. Csapattársaival erőtörésben maratoni csatában szerezték meg az Európa-bajnoki címet a németek előtt.

Csapat küzdelem versenyszámban Eszti a nagyobb és rendkívül keményen támadó írországi ellenfelét magas rúgásokkal rendre megállította, jó teljesítménye ellenére csapatuk azonban szoros versenyben lemaradt a dobogóról.

A 2013-as Európa Bajnokságnak az ukrajnai Kijev ad majd otthont.

 

Gyorsan szeretnél értesülni a veszport.hu híreiről? Csatlakozz hozzánk!

 
 

    Hozzászólás

    A cikkekhez csak regisztrált felhasználóink szólhatnak hozzá. Kérjük, jelentkezzen be, vagy ha még nem tette, regisztráljon.

    A szerkesztőség fenntartja magának a jogot, hogy a cikkekhez nem kapcsolódó kommenteket moderálja, törölje.