Nehézségek ellenére nagyszerű idegenbeli rajt

Biztosan nyerte első mérkőzését a Veszprém FC a labdarúgó NB II-ben.
 
 

Nehézségek ellenére nagyszerű idegenbeli rajt

Biztosan nyerte első mérkőzését a Veszprém FC a labdarúgó NB II-ben.
 
 
 
 
 

Nehézségek ellenére nagyszerű idegenbeli rajt

Biztosan nyerte első mérkőzését a Veszprém FC a labdarúgó NB II-ben.

Vágó Attila vezetőedzőnek további gondot okozott a bajnoki rajton, hogy a korábbi - eltávozások, sérülések, eltiltások miatt - hiányzó játékosok mellé a meccs előtti napon csatlakozott a súlyosan megsérült elsőszámú kapus, Tarczy is.

A mérkőzésen a kezdeti tapogatózást követően a veszprémi csapat lassan átvette az irányítást, s egyre több helyzetet dolgozott ki a hazaiak kapuja előtt. A 13. percben Bosnjak jobb oldali beadásába Berkó tette bele a fejét, s így a labda Kovács kapujának jobb oldalába perdült, 0:1. Három perccel később ismét Bosnjak tekert a jobb oldalról ballal egy szabadrúgást a paksi tizenhatoson belülre, érkezett Makrai, szépen maga elé tette a labdát és a balra vetődő Kovács mellett a kapu közepébe lőtt, 0:2. A félidőből hátralévő időben is jobbára a vendégek kezdeményeztek, de újabb gól már nem esett.

Fordulás után sem változott a küzdelem képe. Az 57. percben szép támadást követően Vágó a beívelést megcsúsztatta, s a labda egy hazai védő fejét is érintve a hálóba került, 0:3. Öt percet kellett várni a következő vendég találatra: a 62. percben gyors kontratámadás végén Szabót csak szabálytalanul tudták megállítani a tizenhatoson belül. A büntetőt a sértett higgadtan lőtte Kovács kapujának jobb oldalába, 0:4.

A hazaiak a 73. percben szerezték meg szépítő találatukat: Pintér lépett ki középen és beállította a végeredményt, 1:4. A lefújásig már csak helyzetecskékre futotta a csapatoknak.

Az erősen tartalékos veszprémiek nyugodtan és a korán megszerzett v ezetést biztosan őrizve nyertek a szezonnyitón.

Jegyzőkönyv. Paks II.: Kovács - Lakatos, Féhr, Berkó (Bata), Galambos, Szabó, Cziráki, Budai, Kesztyűs (Pintér), Czinger (Blatt), Feil. Edző: Lengyel Ferenc. VFC: Kádár - Nagy, Császár, Makrai, Bosnjak - Nikolin (Nyitrai), Molnár Z., Vágó, Leitold (Osváth) - Molnár T. (Mosberger), Szabó. Gólszerzők: Berkó (öngól), Makrai, Vágó, Szabó (11-esből), ill. Pintér.

A további eredmények: Kozármisleny – BKV Előre 4:0 (2:0), Haladás II – Kaposvár II. 1:1 (0:0), FC Ajka – Duna FC Tatabánya 0:0, Csákvár – Puskás Akadémia 2:4 (0:1), Baja – Sopron 1:6 (0:3), Gyirmót – Szigetszentmiklós 2:1 (1:1),Győr II. – Zalaegerszeg 2:2 (0:0).
 

Gyorsan szeretnél értesülni a veszport.hu híreiről? Csatlakozz hozzánk!

 
 

    Hozzászólás

    A cikkekhez csak regisztrált felhasználóink szólhatnak hozzá. Kérjük, jelentkezzen be, vagy ha még nem tette, regisztráljon.

    A szerkesztőség fenntartja magának a jogot, hogy a cikkekhez nem kapcsolódó kommenteket moderálja, törölje.