Olimpiai hangulat az egyetemi aulában

Ünnepélyes körülmények között nyitották meg a tájkerékpárosok világbajnokságát.
 
 

Olimpiai hangulat az egyetemi aulában

Ünnepélyes körülmények között nyitották meg a tájkerékpárosok világbajnokságát.
 
 
 
 
 

Olimpiai hangulat az egyetemi aulában

Ünnepélyes körülmények között nyitották meg a tájkerékpárosok világbajnokságát.

A veszprémi egyetemi aulába kedden késő délután 31 ország 480 versenyzője vonul be nemzeti zászlóját követve. A tájékozódási futás rövid múltra visszatekintő kerékpáros szakágának krémje valóban szinte az egész földkerekséget képviselte: az ismert európai nemzetek mellett büszkén vonultak az Ausztráliából, Brazíliából, az Egyesült Államokból és az igen-igen távoli Japánból érkezett sportolók is.

A hivatalos megnyitót szinvonalas kultúrális program vezette fel. Nívós néptánc és társastánc bemutató ragadtatta tapsra a megjelenteket, majd az ismert könnyűzenei számokra már versenyt lengették a zászlóvivők hazájuk lobogóit.

Az angol és magyar nyelven zajló megnyitó ceremónia a szokott koreográfia szerint zajlott. A házigazdák nevében először Friedler Ferenc, a Pannon Egyetem rektora köszöntötte a megjelenteket. A nemzetközi szövetség elnökének, valamint a szervező bizottság vezetőjének szavai után a legnagyobb tapsot Monspart Sarolta, a Magyar Olimpiai Bizottság tagja, a sportág első hazai világbajnoka kapta. A tájékozódási futás honi legendája szellemes bevezetőjében még tippeket is adott kései utódainak arra, hogy miképpen kerülhetne fel kedvelt sportáguk a nyári olimpiák műsorára...

A népes mezőny a különféle katagóriákban - Öskü, Nagyvázsony, Balatonalmádi és Veszprém térségében - ezen a héten, a szombati zárónapig küzd a világ legjobbja címért, a dobogós és pontszerző helyezésekért.

Az ünnepélyes megnyitó után eredeményhirdetésekre került sor, amelyek során a sprint kategória junior korosztályában a veszprémi Horváth Marcell nagyszerű teljesítménnyel pompás ezüstérmet vehetett át. Az a Grigorij Medvegyev győzte le, aki egész évben dominálta a mezőnyt, így a második hely nagyon szép és reális eredménynek mondható. Némi hiányérzet csak azért maradhatott bennünk, mert Marci ezúttal sovány 16 másodperccel maradt le a világbajnoki címről.

 

Gyorsan szeretnél értesülni a veszport.hu híreiről? Csatlakozz hozzánk!

 
 

    Hozzászólás

    A cikkekhez csak regisztrált felhasználóink szólhatnak hozzá. Kérjük, jelentkezzen be, vagy ha még nem tette, regisztráljon.

    A szerkesztőség fenntartja magának a jogot, hogy a cikkekhez nem kapcsolódó kommenteket moderálja, törölje.