Tornagyőzelem Tatabányán

Pontveszteség nélkül nyerte az MKB Veszprém a Grundfos-kupát.
 
 

Tornagyőzelem Tatabányán

Pontveszteség nélkül nyerte az MKB Veszprém a Grundfos-kupát.
 
 
 
 
 

Tornagyőzelem Tatabányán

Pontveszteség nélkül nyerte az MKB Veszprém a Grundfos-kupát.

A nemzetközi férfi kézilabda torna utolsó mérkőzésére sok veszprémi szurkoló érkezett Tatabányára, így majdnem teljesen megteltek a lelátók.

A veszprémiek azonnal a kezükbe vették az irányítást, gyorsan jelentős előnyt szereztek, 10. perc: 7:2. A dánok időt kértek, kicsit rendezték a soraikat, ennek eredményeként felzárkóztak, 15. perc: 8:5. A folytatásban az MKB nem tudott jobban elszakadni dán ellenfelétől. Több hiba csúszott a támadásokba, így Alilovic hiába védett nagyon jól, a félidő végéig nem nőtt tovább a különbség a két csapat között, 14:11.

A második játékrész első öt percében még tartotta magát a Silkeborg, de utána egyre több könnyű gólt szerzett a Veszprém és a 45. percben már 8 góllal vezetett, 24:16. A folytatásban támadásban ismét sok hiba becsúszott, így a védekezés hiába volt nagyon hatékony, nem tudta tovább növelni előnyét az őszi szezon feladataira készülő, alaposan átalakult magyar bajnokcsapat. A hajrában felváltva estek a gólok, a végén 7 góllal (29:22) nyerte a meccset, s ezzel a III. Grundfos Kupát az MKB Veszprém.

Jegyzőkönyv. MKB Veszprém - Bjerringbro Silkeborg 29:22 (14:11). Tatabánya. A legjobb lövők: Terzics, Sulics 4-4, Nagy, Jamali 3-3, ill. Baagoe, N. Nielsen 4-4, M. Nielsen 3.

A klub honlajának tudósítása szerint a torna gólkirálya a székelyudvarhelyi Vladimir Rusia lett 19 góllal. A legjobb kapusnak játó díjat a veszprémi Fazekas Nándor vehette át, míg a legjobb hazai játékosnak az olimpián is nagyszerűen teljesítő Harsányi Gergelyt ítélték.

 

Gyorsan szeretnél értesülni a veszport.hu híreiről? Csatlakozz hozzánk!

 
 

    Hozzászólás

    A cikkekhez csak regisztrált felhasználóink szólhatnak hozzá. Kérjük, jelentkezzen be, vagy ha még nem tette, regisztráljon.

    A szerkesztőség fenntartja magának a jogot, hogy a cikkekhez nem kapcsolódó kommenteket moderálja, törölje.