Egy megérdemelt pont az NB I-ben

Hazuga Soma lőtte a veszprémiek az első élvonalbeli futsal gólját.
 
 

Egy megérdemelt pont az NB I-ben

Hazuga Soma lőtte a veszprémiek az első élvonalbeli futsal gólját.
 
 
 
 
 

Egy megérdemelt pont az NB I-ben

Hazuga Soma lőtte a veszprémiek az első élvonalbeli futsal gólját.

Jó döntésnek bizonyult, hogy az 1. FC Veszprém NB I-be jutott futsal csapatának hazai mérkőzéseit a vezetők a stadion csarnokából a Március 15-e úti terembe vitték át. Ugyan eleinte szük körben melegítettek a csapatok, azonban a kezdésre megtelt az öltözők felöli lelátó, majd később a túlsó oldalon is szép számban foglaltak helyet szurkolók az első hazai élvonalbeli mérkőzésen.

Az erőviszonyoknak megfelelően a legutóbbi kupagyőztes Berettyóújfalu ragadta magához a kezdeményezést. A sérült csapatkapitányukat, Bényi Kálmánt nélkülöző házigazdák szemmel láthatóan a védekezésre fektették a hangsúlyt, s az eleinte meglehetősen kényelmesen adogató vendégek támadásainak végén mindig érkezett egy veszprém láb, vagy éppen a nagyszerűen (időnként nem kis szerencsével) védő Kasza Viktor.

Így aztán az első játékrész végén gól nélkül vonultak pihenőre a csapatok.

Fordulás sem változott a küzdelem képe. Jobbára a vendégek birtokolták a labdát, de a kilakított helyzeteik végén vagy a kapufa, vagy a védők ébersége mentett.

A 36. percben aztán mégiscsak vezetéshez jutottak a berettyóújfaluiak: az első NB I-es (vendég) találat Kiss Attila nevéhez fűződik, 0:1. Nem sokáig örülhettek azonban a legutóbbi bajnokság második helyezettjei. Egy perccel később baloldali szöglet és kavarodás után Hazuga Soma némi szerencsével egyenlített, megszerezve ezzel az 1. FCV első élvonalbeli gólját, 1:1.

Izgalmas hajrában hiába rohamozott a győztes gólért a vendég együttes, a veszprémiek taktikus és lelkes védekezéssel végül otthon tartottak egy pontot, ami bemutatkozásnak nagyon is megfelelt számukra.

Jegyzőkönyv. 1. FC Veszprém - Berettyóújfalu 1:1 (0:0). Március 15. út, 700 néző. V.: Farkas (Sólymosi, Futó). FCV: Kasza - Pálfi, Finta, Bakay, Szabadfy. Csere: Marosvölgyi, Tar, Hazuga, Vas, Farkas, Weisz, Sárdi. Edző: Németh Gábor és Tóth Gábor. Berettyóújfalu: Tihanyi - Trencsényi, Lovas, Nagy, Rábl. Csere: Szécsi, Gál, Szabó, Kiss, Siska, Welington, Pallai. Edző: Turzó József. Gólszerzők: Hazuga, ill. Kiss.

A többi eredmény: Admiral-Haladás - Futsal Team Szeged 1:2, Colorspektrum Aramis - MAFC Docler Akadémia 5:0, Üllő Cső-Montage -Rába ETO 1:7. A Gödöllő Bikák - Rubeola Csömör összecsapást egy későbbi időpontban rendezik.

 

Gyorsan szeretnél értesülni a veszport.hu híreiről? Csatlakozz hozzánk!

 
 

    Hozzászólás

    A cikkekhez csak regisztrált felhasználóink szólhatnak hozzá. Kérjük, jelentkezzen be, vagy ha még nem tette, regisztráljon.

    A szerkesztőség fenntartja magának a jogot, hogy a cikkekhez nem kapcsolódó kommenteket moderálja, törölje.