Bravúros volt a pesti pontmentés

A csapatkapitány Bényi Kálmán mesterhármasa hozta vissza a reményeket.
 
 

Bravúros volt a pesti pontmentés

A csapatkapitány Bényi Kálmán mesterhármasa hozta vissza a reményeket.
 
 
 
 
 

Bravúros volt a pesti pontmentés

A csapatkapitány Bényi Kálmán mesterhármasa hozta vissza a reményeket.

Furcsa mérkőzést vívott hétfőn este a műegyetemisták otthonában az élvonal egyik újonca, a veszprémi gárda a futsal NB I. második fordulójában.

Az első félidőben a házigazdák alaposan meglepték a bakonyiakat. A vezetést ugyan Szabadfi révén a az FCV szerezte meg, de aztán öt perccel később (Szabó) egyenlített a MAFC, 1:1. A félidő második felében később olyan dolog történt, ami régen fordult elő a veszprémiekkel: a 13. és a 18. perc között nem egészen öt perc leforgása alatt négyszer is betaláltak a hálójukba, 5:1!

Szünetben az volt a nagy kérdés: belefut-e egy nagy verésbe a csapat, vagy sikerül valamennyit szépíteni a helyzeten? Nos, az utóbbi történt. Ugyanis a második játékrészben pontosan fordított koreográfia szerint zajlottak az események. Az első tíz percben ugyan nem esett gól egyik oldalon sem, de utána felpörögtek az események.

A múlt héten hiányzó csapatkapitány, Bényi Kálmán Szabó újabb találatára egymaga hárommal válaszolt (6:4) és így rögtön felcsillant az egyenlítés esélye. Erről aztán Finta Péter gondoskodott, aki a 36. és a 38. percben elért találatával (6:6) ismét háromesélyessé tette a mérkőzést. Az eredmény azonban a rendkívüli izgalmak ellenére - a szünet után csereként beállt Sárdi két büntetőt is hárított! - a továbbiakban már nem változott.

Mindesetre a szurkolók egy roppant érdekes, változatos, a sportág eme új szakágát nagyban népszerűsítő összecsapást láthattak.

Jegyzőkönyv. Docler Akadémia MAFC – 1. Futsal Club Veszprém 6:6 (5:1). Budapest, 200 néző. V.: Kormányos (Lovas. Hegyesi). MAFC: Gramsperger – Csernai, Szabó Z., Öreglaki, Sivák. Csere: dr. Varró (kapus), Rajnay, Máthé, Fazekas, Kertész, Andorka, Munkácsi. Edző: Csernai Gábor László. FCV: Kasza – Bényi, Finta, Bakay, Szabadfi. Csere: Sárdi (kapus), Pálfi, Tar, Hazuga, Vas, Farkas, Weisz. Edző: Németh Gábor és Tóth Gábor. Gólszerzők: Szabó Z., Csernai 2-2, Kertész, Gremsberger, ill. Bényi 3, Finta 2, Szabadfi.

A többi eredmény: Rába ETO - DEAC FC 7:2, Rubeola Csömör - Üllő Cső-Montage 10:4, Berettyóújfalu - Gödöllői Bikák 2:3, Újszeged - Colorspektrum Aramis 3:3. Az Admiral-Haladás együttese szabadnapos volt. Az élen az állás két forduló után: 1. Rába ETO 6, Colorspektrum Aramis 4, 3. Újszeged 4, ... 6. 1. FC Veszprém 2 ponttal.

 

Gyorsan szeretnél értesülni a veszport.hu híreiről? Csatlakozz hozzánk!

 
 

    Hozzászólás

    A cikkekhez csak regisztrált felhasználóink szólhatnak hozzá. Kérjük, jelentkezzen be, vagy ha még nem tette, regisztráljon.

    A szerkesztőség fenntartja magának a jogot, hogy a cikkekhez nem kapcsolódó kommenteket moderálja, törölje.