Kitömtük a durva Andorrát

A magyar válogatott 5:0-ra legyőzte Andorrát idei első világbajnoki selejtezőjén.
 
 

Kitömtük a durva Andorrát

A magyar válogatott 5:0-ra legyőzte Andorrát idei első világbajnoki selejtezőjén.
 
 
 
 
 

Kitömtük a durva Andorrát

A magyar válogatott 5:0-ra legyőzte Andorrát idei első világbajnoki selejtezőjén.

Meglepő módon Andorra bátran kezdett ellenünk. Szerencsére azonban a 12. percben megszereztük a vezetést: egy balról érkező szöglet után Juhász fejelt a sarokba, 0:1. Ezt követően sem volt meggyőző a fölényünk, de bő félóra után növeltük az előnyünket. Vanczákot buktatták a tizenhatoson belül, a jogosan megítélt büntetőt Gera a jobb sarokba vágta, 0:2.

A második félidőben hamar növelni tudtuk az előnyünket, Vanczák ívelte át a labdát a hosszú oldalra, ahol Szalai érkezett és a hálóba fejelt, 0:3. Bő tíz perccel később a csereként beállt Priskin vette le Lipták pontos indítását a tizenhatoson belül, majd nyolc méterről a kapuba lőtt, 0:4. A hajrában Koman adta meg a kegyelemdöfést a feltűnően sokat szabálytalankodó ellenfélnek, 0:5.

Az első félidőben nem játszottunk igazán jól, ennek ellenére kétgólos vezetésre tettünk szert. Szünet után már sokkal több helyzetünk volt, ráadásul a játékrész közepén emberelőnybe kerültünk a Pepsifoci.hu tudósítása szerint, mivel Valest kiállította a játékvezető.

Jegyzőkönyv. Andorra - Magyarország 0:5 (0:2). Andorra la Vella. V: Aleckovic (Sirko, Turudic, bosnyákok). Andorra: Gómes – E. García, Lima, A. Rodrígues, M. García (Maneiro) – Pujol, Clemente (Lorenzo) – Vieira, Moreno (S. Gómez), Vales – F. Silva. Szövetségi kapitány: Koldo Álvarez. Magyarország: Bogdán – Vanczák, Lipták, Juhász, Laczkó – Koman, Korcsmár, Hajnal (Elek) – Gera (Priskin), Szalai (Németh), Dzsudzsák. Szövetségi kapitány: Egervári Sándor. A gólszerzők: Juhász a 12., Gera (11-esből) a 32., Szalai az 54., Priskin a 67. és Koman a 82. percben.

A csoport másik két mérkőzésén: Észtország - Románia 0:2, Hollandia - Törökország 2:0. Az első forduló után a magyar együttes áll a csoport élén.

 

Gyorsan szeretnél értesülni a veszport.hu híreiről? Csatlakozz hozzánk!

 
 

    Hozzászólás

    A cikkekhez csak regisztrált felhasználóink szólhatnak hozzá. Kérjük, jelentkezzen be, vagy ha még nem tette, regisztráljon.

    A szerkesztőség fenntartja magának a jogot, hogy a cikkekhez nem kapcsolódó kommenteket moderálja, törölje.