A magyar együttes megverte a törököket!

Fontos és bravúros győzelmet aratott a labdarúgó válogatott a világbajnoki selejtezők D-csoportjában.
 
 

A magyar együttes megverte a törököket!

Fontos és bravúros győzelmet aratott a labdarúgó válogatott a világbajnoki selejtezők D-csoportjában.
 
 
 
 
 

A magyar együttes megverte a törököket!

Fontos és bravúros győzelmet aratott a labdarúgó válogatott a világbajnoki selejtezők D-csoportjában.

Két veszélyes jobboldali támadással kezdett a magyar válogatott, de azokat nem sikerült sikeresen befejezni. Ezután ideges játék és sok pontatlanság jellemezte Geráékat, a törökök teljesen átvették az irányítást. Bő 20 perc után megérdemelten szereztek vezetést a vendégek: Erdinc értékesített egy baloldalról bepasszolt labdát, 0-1.

Hajnal veszélyes lövése ébresztette fel a magyar csapatot, de Volkan nagyot mentett a léc alól. A 31. percben aztán ő hibázott hatalmasat: finoman szólva is "bevédte" Koman szélről leadott lövését, 1-1!

Egy csapásra megváltozott a hangulat a stadionban, és a magyar csapat tett is ezért, hiszen beszorította a törököket, de a második gólt nem sikerül megszerezni. Nem úgy fordulás után, hiszen az 51. percben már vezettek Hajnalék: egy nagyszerű baloldali akció végén Kádár mértani pontosságú labdáját Szalai értékesítette közelről, 2-1.

Ezután is megmaradt a jó magyar játék, és jött is az újabb találat: az 57. percben a Koman buktatása után megítélt büntetőt Gera magabiztosan értékesítette, 3-1.

A pályán tartós volt a hazai előny, a közönség hullámzással ünnepelte a kétgólos különbséget. Örömre a 70. percben is volt okunk, amikoris a játékvezető szerencsére nem adott 11-est a törököknek, pedig Pátkai belépője szabálytalannak tűnt.

A hátralévő időszakban a Pepsifoci.hu tudósítása szerint viszonylag csendesen peregtek a percek, a magyar vezetés nem forgott veszélyben, így a mérkőzés kétharmad részében remekül teljesítő honi válogatott rendkívül fontos selejtezőt nyert meg Törökország ellen.

Jegyzőkönyv. Magyarország - Törökország 3:1 (1:1). Budapest, Puskás Ferenc Stadion, 20 ezer néző. Vezette: Orsato (olasz). Magyarország: Bogdán – Vanczák, Korcsmár, Mészáros, Kádár – Varga, Elek (Pátkai) – Gera, Hajnal (Pintér), Koman (Koltai) – Szalai Á. Szövetségi kapitány: Egervári Sándor. Törökország: Volkan – Altintop, Korkmaz, Toprak, Kaldirim – Ekici (Sararer), Sahin, Belözoglu, Erkin (Bulut) – Turun (Yilmaz), Erdinc. Szövetségi kapitány: Abdullah Avci. Gólszerző: Koman, Szalai, Gera (11-esből), ill. Erdinc.

A további eredmények: Románia - Hollandia 1:4 (1:3), Andorra - Észtország 0:1 (0:0). A csoport állása a harmadik forduló után: 1. Hollandia 12, 2. Magyarország 9, 3. Románia 9, 4. Törökország 3, 5. Észtország 3, 6. Andorra 0 ponttal.

 

Gyorsan szeretnél értesülni a veszport.hu híreiről? Csatlakozz hozzánk!

 
 

    Hozzászólás

    A cikkekhez csak regisztrált felhasználóink szólhatnak hozzá. Kérjük, jelentkezzen be, vagy ha még nem tette, regisztráljon.

    A szerkesztőség fenntartja magának a jogot, hogy a cikkekhez nem kapcsolódó kommenteket moderálja, törölje.