Fiatal lányok veresége a rutinos Érd ellenében

Sok-sok támadó- és védőhiba "eredményezte" az idegenbeli fiaskót.
 
 

Fiatal lányok veresége a rutinos Érd ellenében

Sok-sok támadó- és védőhiba "eredményezte" az idegenbeli fiaskót.
 
 
 
 
 

Fiatal lányok veresége a rutinos Érd ellenében

Sok-sok támadó- és védőhiba "eredményezte" az idegenbeli fiaskót.

A női kézilabda NB I. hétközi, kilencedik fordulóbeli mérkőzésén az első félidő elején még a vendégek vezettek. Tóth Gabriella szerezte meg az első gólt, ettől kezdve egy ideig a hazaiak futottak az eredmény után. A 10. percben aztán Balog találatával 6:5 lett az állás. Innentől viszont hiába való volt Róth Kálmán időkérése is. A gyenge támadójátékon és védekezésen ő sem segíthetett. A 23. perctől aztán feltámadtak győri-veszprémi fiatalok, hatgólos hátrányból hozták fel a félidőre 14:11-re az eredményt.

A második játékrészt azonban nem sikerült úgy folytatni, ahogy az elsőt abbahagyták. A Szabó Edina irányította hazaiak már 19:12-re vezettek Koren góljával a 40. percben. A vendégek védekezésben valamelyest javultak, igaz ez a továbbra is gyenge és ötlettelen hazai támadásoknak volt köszönhető. Támadásban viszont ajtó-ablak ziccereket hagytak ki a lányok, sok volt a buta hiba, ellépés, rosszul elvégzett szabaddobás, amiből az ellenfél kovácsolhatott előnyt. Az utolsó két percben a klub honlapja szerint Pelczéder duplájával ugyan sikerült valemelyest csökkenteni a különbséget, de még így is ötgólos hazai győzelm született.

Jegyzőkönyv. ÉVSE – V. Barabás DT KC 27:22 (14:11). Érd, 300 néző. V.: Tomecskó, Unyatinszki. ÉVSE: Janurik – Koren, Szekeres, Bognár, Kisfaludy, Elez, Vincze. Csere: Oguntoye, Gridnyeva (kapus), Vukcsevics, Balog, Wolf, Kovács G., Tóth T., Kovács A. Edző: Szabó Edina. Veszprém: Víg – Kokas, Planéta, Tóth E., Takács, Tóth G., Schatzl. Csere: Pásztor (kapus), Kurucz, Hosszu, Pelczéder, Horváth. Edző: Róth Kálmán. A legjobb dobók: Kisfaludy 6, Koren 5, Elez, Wolf, Kovács 4-4, ill. Tóth G. 6, Planéta 5, Kokas, Tóth E., Kurucz, Pelczéder 2-2.

A kilencedik forduló után az Érd 13 ponttal a harmadik, a Barabás 10 ponttal az ötödik helyen áll.

 

Gyorsan szeretnél értesülni a veszport.hu híreiről? Csatlakozz hozzánk!

 
 

    Hozzászólás

    A cikkekhez csak regisztrált felhasználóink szólhatnak hozzá. Kérjük, jelentkezzen be, vagy ha még nem tette, regisztráljon.

    A szerkesztőség fenntartja magának a jogot, hogy a cikkekhez nem kapcsolódó kommenteket moderálja, törölje.