Mindkét fél "kipipálta" a feladatot...

A férfi kézilabda NB I-ben a két Veszprém megyei csapat találkozott.
 
 

Mindkét fél "kipipálta" a feladatot...

A férfi kézilabda NB I-ben a két Veszprém megyei csapat találkozott.
 
 
 
 
 

Mindkét fél "kipipálta" a feladatot...

A férfi kézilabda NB I-ben a két Veszprém megyei csapat találkozott.

A két klub anyagi és ennek következtében játékosanyagbeli helyzetének ismeretében egyáltalán nem véletlen, hogy a korábban megszokott "rangadó" hangulat ezúttal hiányzott a két csapat csatájából. Sem a küzdőtéren, sem a lelátón nem volt tapasztalható a korábbi idők atmoszférája, ami aztán alaposan rá is nyomta a bélyegét a találkozóra.

A helyiek egy ideig képességeikhez és a vendégek hozzáállásához képest viszonylag jól helytálltak. Az első öt perc után még döntetlenre állt a "csata": 3:3 állt az eredményjelző táblán. Negyedóra után azonban kezdett kialakulni az erőviszonyoknak megfelelő különbség, de ekkor is még csak három volt "közte", 6:9. Ezt követően - némileg váratlanul - a hazaiak felzárkóztak (11:11), ami kiprovokálta a spanyol edző időkérését. Ennek meg is lett az eredménye, mert félidőben már ismét hárommal ment a bajnokcsapat, 11:14.

Fordulás után magasabb fokozatba kapcsolt a megyeszékhely csapata. Előbb hat lett a különbség, majd tíz perccel a szünet után már tízre növekedett a vendégek előnye, 14:24. Ezzel végleg el is dőlt a két pont sorsa. Ettől kezdve a Veszprém csak a biztonságos győzelemre, a Balaton-parti gárda pedig a tisztes vereségre figyelt. Öt perccel a befejezés előtt már tizenegy is volt a különbség, azonban a tisztességgel harcoló BKSE tíz alá dolgozta le a "zakó" méretét.

Jegyzőkönyv. BKSE-MKB Veszprém KC 23:32 (11:14). Balatonfüred, 500 néző. V.: Bóna, Miskei. BKSE: Szathmári - Hornyák, Lelkes, Rio, Kovács, Sandrk, Pásztor. Csere: Szabó (kapus), Kis, Zdolik, Bánhidi, Németh, Szöllősi, Nagy D. Edző: Sótonyi László. Veszprém: Fazekas - Iváncsik T., Sulics, Nagy L., Schuch, Perez, Chema. Csere: Alilovics (kapus), Terzics, Jamali, Iváncsik G., Ugalde, Oneto, Gulyás, Császár. Edző: Carlos Ortega. A legjobb lövők: Zdolik 6, Nagy D. 3, ill. Iváncsik T. 8, Jamali 5, Perez 4.

 

Gyorsan szeretnél értesülni a veszport.hu híreiről? Csatlakozz hozzánk!

 
 

    Hozzászólás

    A cikkekhez csak regisztrált felhasználóink szólhatnak hozzá. Kérjük, jelentkezzen be, vagy ha még nem tette, regisztráljon.

    A szerkesztőség fenntartja magának a jogot, hogy a cikkekhez nem kapcsolódó kommenteket moderálja, törölje.