Napirend előtt

A VMK volt épületének sorsa, a Hit Gyülekezete, a rovásírás, a dózsavárosi abc és egy bizonyos 30 millió forint, de még az Alsóvárosi temető is szóba került napirend előtt a csütörtöki közgyűlésen.
 
 

Napirend előtt

A VMK volt épületének sorsa, a Hit Gyülekezete, a rovásírás, a dózsavárosi abc és egy bizonyos 30 millió forint, de még az Alsóvárosi temető is szóba került napirend előtt a csütörtöki közgyűlésen.
 
 
 
 
 

Napirend előtt

A VMK volt épületének sorsa, a Hit Gyülekezete, a rovásírás, a dózsavárosi abc és egy bizonyos 30 millió forint, de még az Alsóvárosi temető is szóba került napirend előtt a csütörtöki közgyűlésen.

Forgóné Kelemen Judit arra várt választ, igazak-e azok a hírek, mely szerint a VMK volt épületére "bejelentkezett a városnál a Hit Gyülekezete". Úgy fogalmazott a Jobbik önkormányzati képviselője, "van-e az a pénz, ami megéri vállalni egy ilyen döntés következményeit, előfordulhat-e, hogy az említett szervezet középületet megszerezzen városunkban?" Porga Gyula válaszában emlékeztette a képviselőt, hogy a Dózsa György úti épület nincs kijelölve értékesítésre, mint mondta, ennél markánsabb választ nem tud adni. Hozzátette még a polgármester, hogy a Hit Gyülekezetével ingatlanértékesítésről soha nem tárgyalt.

Hartmann Ferenc MSZP-s képviselő viszont felhívta a figyelmet Forgónék kérdése kapcsán, hogy az ENSZ alapokmánya is tiltja például a vallási hovatartozás alapján történő megkülönböztetést és egyúttal kiemelte, örülne, ha ilyen kijelentések nem hangzanának el többször a közgyűlésben. Ezzel egyetértett Katanics Sándor DK-s képviselő is, aki szerint a Jobbik megfogalmazásait vissza kell utasítani. Forgóné Kelemen Judit pedig végül hozzátette, csak a következményekre próbálta felhívni a figyelmet.

Czaun János arról beszélt, hogy decembertől nem szerepel a MÁV menetrendjében a kádártai megálló és kérte a polgármestert, levélben keressék meg az illetékeseket, ezt Porga Gyula támogatta is.

Forgóné Kelemen Juditnak volt egy másik kérdése, ebben minden konkrétum nélkül azt firtatta, "nem vet-e rossz fényt,büntetőjogi vagy egyéb felelősséget a közgyűlés tagjaira, ha a városi beruházások keretében végzett munkálatokban önkormányzati képviselő családtagja mint alvállalkozó vesz részt és azt tudakolta, mi a véleménye erről polgármesternek". Porga Gyula válaszában kifejtette, a képviselőnek a közbeszerzési bizottság tagjaként tudnia kell, hogy az odaítélés szempontjainál sosem szerepeltek rokonsági vagy politikai kötődések. Hangsúlyozta, a politikai vitákból - ahogy eddig is - hagyják ki a családtagokat.

Katanics Sándor arra volt kíváncsi, egyetért-e Porga Gyula a városstratégiai bizottság döntésével, mely szerint a Jobbik veszprémi alapszervezetének kérelme alapján hozzájárul a rovásírásos táblák kihelyezéséhez. Ez a hatáskör korábban a közgyűléshez tartozott, így azt is firtatta a DK képviselője, hogy nem kellene-e felülvizsgálni a jogkör visszavételét. A polgármester szerint nem történt semmi, ami miatt módosítani kellene a hatásköröket és úgy vélte, nem fontos, hogy neki tetszik-e vagy sem a döntés, tudomásul veszi azt.

Gerstmár Ferenc LMP-s képviselő a központi orvosi ügyelet kapcsán kérdezte, rendeződött-e már a helyzet és ha igen, mikortól költözik át a megyei kórház épületébe - Némedi Lajos írásban válaszol majd 15 napon belül. Ugyanígy tesz Nagy Piroska esetében is, aki a közoktatási intézmények taneszköz-beszerzése kapcsán tett fel kérdéseket.

Hasonlóképpen felel majd Porga Gyula is Hartmann Ferenc kérdésére. Az MSZP képviselője a dózsavárosi abc kapcsán emlékeztetett, ebben a beruházásban is érintett egykori Fidesz önkormányzati képviselő a belvárosi parkolóház megvalósítása kapcsán kudarcot vallott. Most arra volt kíváncsi, igazak-e azok az információk, melyek szerint az önkormányzat vagy valószínűleg valamelyik gazdasági társasága a beruházás kapcsán 30 millió forint körüli összegben készfizető kezességet vállalt s ezt most érvényesíteni kívánja a jogosult.

Brányi Mária napirend előttijében elmondta, az Alsóvárosi temetőben kialakított I. világháborús hősi parcella kapcsán Zentai László ezredes, helyőrségparancsnok felajánlotta, hogy részt vállalnak az emlékpark gondozásából. A helyőrség parancsnokság végezné a fű nyírását, a terület locsolását, a lehullott lombozat összegyűjtését és a sírjelek, kövek tisztítását, míg a VKSZ Zrt az önkormányzattal a temetők fenntartására és üzemeltetésére megkötött szerződése keretében biztosítaná az öntözővizet és a nyesedék elszállítását.

Némedi Lajos pedig Molnár Ernő, a Lokálpatrióták elnökének megyei napilapban megjelent sms-e kapcsán fejtette ki véleményét.

 

Gyorsan szeretnél értesülni a veszport.hu híreiről? Csatlakozz hozzánk!

 
 

    Hozzászólás

    A cikkekhez csak regisztrált felhasználóink szólhatnak hozzá. Kérjük, jelentkezzen be, vagy ha még nem tette, regisztráljon.

    A szerkesztőség fenntartja magának a jogot, hogy a cikkekhez nem kapcsolódó kommenteket moderálja, törölje.