Hét forduló után, pontveszteség nélkül

Kifogástalan védekezéssel a kezdeti bizonytalanság után Celjében is nyert a Veszprém.
 
 

Hét forduló után, pontveszteség nélkül

Kifogástalan védekezéssel a kezdeti bizonytalanság után Celjében is nyert a Veszprém.
 
 
 
 
 

Hét forduló után, pontveszteség nélkül

Kifogástalan védekezéssel a kezdeti bizonytalanság után Celjében is nyert a Veszprém.

Szinte hazai környezetben - mintegy ezer (!) magyar szurkoló előtt és a veszprémi Aréna szlovén eredetijében - lépett pályára a két együttes a férfi kézilabda Bajnokok Ligája csoportkörének hetedik fordulójában.

A Celje kezdett jobban. Előbb 2:0-ra, majd 4:1-re is vezetett a sárgamezes együttes. Negyedóra elteltével azonban rendeződött az MKB védekezése és először szerzett vezetést a magyar bajnok, 4:5. Ezt követően felváltva estek a gólok és a 22. percben döntetlenre állt a hatalmas küzdelmet és időnként roppant kemény jeleneteket hozó találkozó, 8:8. A félidő hajrájában kétgólos előnyt csikart ki magának a vendégcsapat, 9:11.

Fordulás után mintegy öt perc telt el és ötgólos előnyt szerzett a Veszprém, 10:15. Támadásban ugyan nem esett sok gól, de - Aliloviccsal az élen - szenzációsan védekezett Carlos Ortega együttese. A szívosan tapadó szlovének fiatal gárdája azonban nem adta fel a csatát és végig teljes erőbedobásra késztette az MKB-t. A befejezés előtt három perccel még csak három volt közte (18:21), de a hajrá a nagyszerű teljesítményt nyújtó Veszprémnek sikerült jobban és végül idegenben is biztos, ötgólos győzelem született.

A mérkőzés végén a veszprémi szurkolósereg hatalmas ünneplésben részesítette a csoportelsőséget megközelítő kedvenceit.

Jegyzőkönyv. RK Pivovarna Lasko - MKB Veszprém KC 19:24 (9:11). Celje, 5 ezer néző. V: Poulsen, Mortensen (dánok). Pivovarna Lasko: Lesjak - Marguc, Zelenovics, Toskics, Skube, Lékai, Ranevski. Csere: Skok (kapus), Mlakar, Janc, Razgor, Poteko, Zabics, Mackovsek, Zvizej. Edző: Vladan Matic. Veszprém: Alilovic - Iváncsik T., Sulics, Nagy, Oneto, Perez, Iváncsik G. Csere: Fazekas (kapus), Gulyás, Schuch, Császár, Laluska, Jamali, Ugalde, Stranigg. Edző: Carlos Ortega. A legjobb lövők: Marguc 5, Mackovsek 4, Zelenovic 3, ill. Nagy, Császár 4-4, Iváncsik T., Sulics, Iváncsik G. 3-3, Perez, Laluska, Jamali 2-2.

A másik szombati eredmény a B-csoportban: Constanta (román) – Sävehof (svéd) 28:23. Vasárnap játszották: THW Kiel (német) – Atlético Madrid (spanyol) 31:27. A csoport állása: 1. Veszprém 14, 2. Kiel 10, 3. Madrid 6, 4. Constanta 4, 5. Celje 4, 6. Savehof 4 ponttal.

A D-csoportban: Pick Szeged - Croatia Zagreb (horvát) 26:24. Ezzel a Tisza-partiak továbbjutási reményei tovább élnek.
 

Gyorsan szeretnél értesülni a veszport.hu híreiről? Csatlakozz hozzánk!

 
 

    Hozzászólás

    A cikkekhez csak regisztrált felhasználóink szólhatnak hozzá. Kérjük, jelentkezzen be, vagy ha még nem tette, regisztráljon.

    A szerkesztőség fenntartja magának a jogot, hogy a cikkekhez nem kapcsolódó kommenteket moderálja, törölje.