152 nap alatt a Föld körül, bringával

Betegség, kutya- és madártámadás nehezítette a terve megvalósulását.
 
 

152 nap alatt a Föld körül, bringával

Betegség, kutya- és madártámadás nehezítette a terve megvalósulását.
 
 
 
 
 

152 nap alatt a Föld körül, bringával

Betegség, kutya- és madártámadás nehezítette a terve megvalósulását.

Egészségesen visszaérkezett a hét végén Nápolyba Juliana Buhring, aki kerékpárjával 152 nap alatt pedálozta körbe a Földet. Ő az első nő, aki biciklin tett meg mintegy 29 ezer kilométernyi utat.

Amikor a dél-olasz városból júliusban útnak indult, kevesen hitték, hogy a 32 éves angol nyelvtanár vállalkozása sikerrel jár. Tizennyolc országot érintett útján, Indiában betegséggel küszködött, Törökországban kutyák, Ausztráliában madarak támadtak rá - írta a The Daily Telegraph brit napilap online kiadása.

- Szürreálisnak tűnik, hogy le kell állnom. Még nem teljesen fogtam fel, hogy nem kell minden reggel öt órakor kelni és nyeregbe pattani. Meglepően jó állapotban érzem magam - hangoztatta, amikor begördült Nápolyba.

Buhring úgy érzi, hogy az út utolsó szakasza volt a legnehezebb: havazásban és helyenként mínusz kilenc Celsius-fokos hidegben tette meg az olaszországi szakaszt.

- De 100 kerékpáros kísért a tengerparton Nápolyba, ami mókássá tette az egészet - hangoztatta.

A fiatal nő útjával a Safe Passage Foundation nevű alapítvány munkájára kívánta felhívni a figyelmet, amely a vallási szektákban nevelkedett és onnan kitörni vágyó gyermekeket, fiatalokat segíti. Nem titkolt célja volt az is, hogy Guinness-rekordot állít fel, ő lesz az első nő, aki körbekerékpározza a Földet. Most még várnia kell arra, hogy az illetékesek elismerjék eredményét.

A szabályzat szerint egyazon pontról kell elindulni és ugyanoda megérkezni. A több mint 39 ezer kilométer egy részét megteheti vízen és levegőben is, de legkevesebb 29 ezer kilométeren át kerekezni kell.

 

Gyorsan szeretnél értesülni a veszport.hu híreiről? Csatlakozz hozzánk!

 
 

    Hozzászólás

    A cikkekhez csak regisztrált felhasználóink szólhatnak hozzá. Kérjük, jelentkezzen be, vagy ha még nem tette, regisztráljon.

    A szerkesztőség fenntartja magának a jogot, hogy a cikkekhez nem kapcsolódó kommenteket moderálja, törölje.