Így biztosítaná a rezsicsökkentést a Fidesz

Rendeletben köteleznék a szolgáltatókat az árváltozások alkalmazására.
 
 

Így biztosítaná a rezsicsökkentést a Fidesz

Rendeletben köteleznék a szolgáltatókat az árváltozások alkalmazására.
 
 
 
 
 

Így biztosítaná a rezsicsökkentést a Fidesz

Rendeletben köteleznék a szolgáltatókat az árváltozások alkalmazására.

A Fidesz szerint már hétfőn új miniszteri rendelet születhet arról, hogy a gázszolgáltatókhoz hasonlóan az áramszolgáltatóknak is kötelező legyen új számlákat kiállítaniuk, ha jogszabályi változás történt az árképzésben. Erről Németh Szilárd, a Fidesz parlamenti frakciójának a január 1-jétől hatályos rezsicsökkentést ellenőrző munkacsoport-vezetője beszélt szombati budapesti sajtótájékoztatóján.

Elmondta: az elmúlt napokban 100-110 megkeresést kaptak. Ezek 90 százaléka az Elmű számlázási gyakorlata ellen emelt kifogást. Többen szóvá tették, hogy a társaság három hónapra előre kiküldte tavalyi áron kiszámított számláit, illetve sokak szerint az Elmű telefonos rendszere nem engedi bediktálni az új óraállásokat.

Németh Szilárd szerint a felmerülő problémákat az okozza, hogy a gázszolgáltatókkal ellentétben a villamos energiát biztosító vállalatokat jelenleg nem kötelezi jogszabály arra, hogy a már kibocsátott számláik helyett újakat küldjenek, ha megváltozott az árszabás. A Magyar Energia Hivatal azonban már el is készített egy olyan tervezetet, amely szabályozná ezt a kérdést, kimondva, hogy a villamosenergia-szolgáltatóknak is alkalmazniuk kell az árváltoztatásokat számlázási stratégiájukban. Az erről szóló rendelet már hétfőn hatályba léphet.

A kormány célja, hogy január 1-jétől minden magyar háztartás végszámlájában érvényesüljön a tízszázalékos rezsicsökkentés. Ahol ez nem valósul meg, ott az utólagos jóváírás érvényesítésére törekszenek majd - mondta a politikus.

Fónagy János a nemzeti fejlesztési tárca államtitkára a mai Népszabadságban közölt interjúban hangsúlyozta: a kormány célja nem a szolgáltatók tönkretétele, hanem a háztartások terheinek csökkentése. A jövőben az áramon, gázon és távhőn kívül a jövőben más közműtermékek is olcsóbbak lehetnek – mondta az MTI cikke szerint a politikus.

 

Gyorsan szeretnél értesülni a veszport.hu híreiről? Csatlakozz hozzánk!

 
 

    Hozzászólás

    A cikkekhez csak regisztrált felhasználóink szólhatnak hozzá. Kérjük, jelentkezzen be, vagy ha még nem tette, regisztráljon.

    A szerkesztőség fenntartja magának a jogot, hogy a cikkekhez nem kapcsolódó kommenteket moderálja, törölje.