Győzelem felesleges izgalmak után

Nagyon fontos pontok maradtak Veszprémben
 
 

Győzelem felesleges izgalmak után

Nagyon fontos pontok maradtak Veszprémben
 
 
 
 
 

Győzelem felesleges izgalmak után

Nagyon fontos pontok maradtak Veszprémben

A női kézilabda NB I. tizenharmadik fordulójában a Balaton túlsó partjáról a "szomszédvár" siófoki gárda látogatott a megyeszékhelyre. Érdekes volt látni a meccs előtt a veszprémi kispadon a győri Róth Kálmánt, a siófokin pedig az egykoron veszprémi Kiss Szilárdot. No, meg a vendégek csapatában Kiss Évát és Szabadfi Ágnest...

Akadozó játékkal kezdődött a mérkőzés. A harmadik percben a vendégek szereztek vezetést, de rögtön utána egyenlített a Barabás, majd a vezetést is átvette. Háromgólos előnyük után azonban negyedóra elteltével 6:6-ra alakult az állás. A félidőből hátralévő időben azonban jobban összpontosított a hazai gárda és megnyugtató, háromgólos előnnyel (13:10) térhetett pihenőre a Barabás.

Fordulás után egy 3:1-es periódust követően - nem utolsó sorban a nagyszerűen védő Víg jóvoltából - meglépett ellenfelétől Róth Kálmán csapata. A második félidő felénél már hat (23:17) volt közte, úgy tűnt, hogy különösebb gond nélkül ér véget a mérkőzés. Ekkor azonban akadozni kezdett a gépezet és a Siófok két gólt ledolgozott hátrányából, 25:21. A hatgólos Tóth Eszter harmadik kétperces büntetése miatt a lelátóra kényszerült.

Izgalmas volt az utolsó tíz perc. Végül - a hajrában egy-egy gól ide-oda - sikerült megőrizni az előnyt, s ezzel a rossz újévi kezdés után végre pontokkal gyarapodott a veszprémi gárda.

Jegyzőkönyv. Barabás DT KC–Siófok 26:22 (13:10). Veszprém, 400 néző. V.: Tomecskó, Unyatinszki. Barabás: Víg – Hosszu, Tóth G., Planéta, Bárány, Tóth E., Schatzl. Csere: Pásztor (kapus), Takács, Kokas. Edző: Róth Kálmán. Siófok: Kiss É. – Varga N., Németh Cs., Szalai, Serics, Bogdanovics, Erdősi. Csere: Szabadfi, Léránt, Varga R., Polics. Edző: Kiss Szilárd. A legjobb lövők: Tóth G. 7, Tóth E. 6, Planéta, Takács 4-4, ill. Bogdanovics 8, Varga N., Szalai, Serics, Erdősi 3-3.

További eredmények: Kiskunhalas - Győr 17:33, Ferencváros - BSE 40:25, Debrecen - Békéscsaba 23:28. A bajnokság élén: 1. Győr 26, 2. FTC 23, 3. Vác 17, ... 6. Barabás KC 15 ponttal.

 

Gyorsan szeretnél értesülni a veszport.hu híreiről? Csatlakozz hozzánk!

 
 

    Hozzászólás

    A cikkekhez csak regisztrált felhasználóink szólhatnak hozzá. Kérjük, jelentkezzen be, vagy ha még nem tette, regisztráljon.

    A szerkesztőség fenntartja magának a jogot, hogy a cikkekhez nem kapcsolódó kommenteket moderálja, törölje.