Algéria kipipálva, jöhetnek a lengyelek

A magyar férfi-kézilabdaválogatott utolsó csoportmérkőzésén magabiztosan győzte le Algériát.
 
 

Algéria kipipálva, jöhetnek a lengyelek

A magyar férfi-kézilabdaválogatott utolsó csoportmérkőzésén magabiztosan győzte le Algériát.
 
 
 
 
 

Algéria kipipálva, jöhetnek a lengyelek

A magyar férfi-kézilabdaválogatott utolsó csoportmérkőzésén magabiztosan győzte le Algériát.

Olyan szempontból tét nélküli volt az Algéria elleni mérkőzés, hogy a továbbjutás már korábban eldőlt, azonban az nem volt mindegy, hogy hanyadik helyen lép tovább a válogatott. A matekozás eredménye az lett, hogy egy vereséggel könnyebb ágra kerülne válogatottunk, ám Mocsai Lajos megnyugtatta a szurkolókat, mindenki ellen nyerni akarunk.

Ebben a szellemben kezdtük a találkozót, ugyanis hiába haladt sokáig fej fej mellett a két együttes, szépen lassan felőrölték Nagy Lászlóék az ellenfelet, és a szünetre már hatgólost vezetést szereztek.

A második felvonásban még inkább előjött a tudásbeli különbség, sorra lőttük a gólokat, és még a hibák is belefértek, ugyanis a kapuban Tatai Péter és Mikler Roland is bravúrokat mutatott be.

A hajrára már kilenc találattal is vezetett a magyar válogatott, Mocsai Lajos így egyre többet forgatta a csapatot, ez pedig azt eredményezte, hogy közelebb férkőztek az algériaiak. A zárásra hiába közelítettek meg minket három gólra, a játék képe nem tükrözi a végeredményt.

Magyarország így harmadikként lépett tovább a csoportból: az egyenes kieséses szakaszban Lengyelországgal kell szembenéznünk, és ha ott is nyerünk, a Dánia-Tunézia összecsapás továbbjutóját kapjuk.

Jegyzőkönyv. Magyarország –Algéria 29:26 (14:8). Madrid, 5 ezer néző. V.: Nikolov, Nacsevszki (macedónok). Magyarrszág: Mikler, Tatai (kapusok), Ancsin 5, Császár, Harsányi 5 (2), Iváncsik G. 1, Krivokapic 1, Lékai 5, Mocsai T. 1, Nagy K. 3, Nagy L. 3, Putics, Schuch, Szöllősi 3, Vadkerti 1, Zubai 1. Szövetségi kapitány: Mocsai Lajos.

A többi eredmény: Horvátország - Spanyolország 27:25 (15:13), Egyiptom - Ausztrália 39:14 (25:8). A D-csoport (Madrid) végeredménye: 1. Horvátország, 2. Spanyolország, 3. Magyarország, 4. Algéria, 5. Egyiptom, 6. Ausztrália.

A magyar váogatott hétfőn a C-csoport második helyezettjével, Lengyelországgal szemben lép pályára Barcelonában.

A további párosítások az egyenes kieséses szakaszban, vasárnap: Németország - Macedónia, Brazília - Oroszország, Izland - Franciaország, Dánia - Tunézia. Hétfőn: Szlovénia - Egyiptom, Horvátország - Fehéroroszország, Szerbia - Spanyolország.

 

Gyorsan szeretnél értesülni a veszport.hu híreiről? Csatlakozz hozzánk!

 
 

    Hozzászólás

    A cikkekhez csak regisztrált felhasználóink szólhatnak hozzá. Kérjük, jelentkezzen be, vagy ha még nem tette, regisztráljon.

    A szerkesztőség fenntartja magának a jogot, hogy a cikkekhez nem kapcsolódó kommenteket moderálja, törölje.