Egy félidőnyi füredi ellenállás

Szünet után gázolt a veszprémi bajnokcsapat a megyei kézilabda rangadón.
 
 

Egy félidőnyi füredi ellenállás

Szünet után gázolt a veszprémi bajnokcsapat a megyei kézilabda rangadón.
 
 
 
 
 

Egy félidőnyi füredi ellenállás

Szünet után gázolt a veszprémi bajnokcsapat a megyei kézilabda rangadón.

Megyei rangadóval kezdődött a férfi kézilabda NB I. tavaszi szezonja. Az egyik oldalon Perez és Ugalde, a másikon Tombor és Sandrk nem lépett pályára és ez a tény természetesen szűkösebb kerettel rendelkező Balaton-partiakat súlytotta jobban. Ennek ellenére nem kis meglepetésre eleinte vitézül tartották magukat. Rendre kiegyelítették a hazaiak előnyét, mi több negyedóra elteltével az egykori veszprémi Pásztor előbb egyenlített (6:6), majd röviddel később a vezetést is megszerezte a Füred számára, 6:7.

Nem sokáig maradt a vendégeknél az előny, de a 20. percben még mindig döntetlen (8:8) volt az állás. Mi több, a fellelkesült BKSE - nem utolsó sorban a nagyszerű védekezésnek köszönhetően - ismét, immár kétgólos (!) vezetéshez jutott. Ekkor nekidurálta magát az MKB és a fiatal iráni játékos, Jamali révén ismét egyenlített. Az utolsó percekben aztán Császár és Iváncsik G. (némileg) helyreállította a rendet...

Szünet után Zdolik egyet ledolgozott a háromgólos hátrányukból, de Nagy László még emberhátrányól is növelte a veszprémiek góljai számát. Ettől kezdve már nem tudta tartani a lépést a Sótonyi László vezérelte füredi gárda a bajnokcsapattal. Tíz perccel a befejezés előtt már öt gól volt az MKB előnye: azaz az előzetes várakozásnak megfelelően eldőlt a mérkőzés. Később ötről tízre nőtt a különbség, jól jelezve a két játékosanyag közötti arányokat.

A Balatonfüred mintegy negyven percen keresztül nagyszerűen helytállt a megyei rangadón, a nemzetközi szereplésre készülő veszprémiek számára az idei első bajnoki összecsapás megfelelő gyakorlásnak tűnt.

Jegyzőkönyv. MKB VKC - Balatonfüredi KSE 33:24 (15:12). Veszprém, 2500 néző. V.: Tomecskó, Unyatinszki. MKB VKC: Alilovic - Iváncsik T., Laluska, Chema, Sulics, Terzic, Kisék. Csere: Fazekas (kapus), Oneto, Jamali, Nagy L., Iváncsik G., Schuch, Császár, Gulyás, Pesics. Edző: Carlos Ortega. Balatonfüred: Szabó - Hornyák, Kovács, Gerdán, Kis, Zdolik, Pásztor. Csere: Szathmári (kapus), Rio, Grigoriev, Faluvégi, Lelkes, Kemény, Nagy D., Szöllősi, Németh. Edző: Sótonyi László. A legjobb lövők: Sulics 8, Jamali 7, Iváncsik T. 4, ill. Pásztor 5, Szöllősi 4, Kovács, Zdolik, Rio.

 

Gyorsan szeretnél értesülni a veszport.hu híreiről? Csatlakozz hozzánk!

 
 

    Hozzászólás

    A cikkekhez csak regisztrált felhasználóink szólhatnak hozzá. Kérjük, jelentkezzen be, vagy ha még nem tette, regisztráljon.

    A szerkesztőség fenntartja magának a jogot, hogy a cikkekhez nem kapcsolódó kommenteket moderálja, törölje.