Bravúros veszprémi kosaras hajrágyőzelem

Az utolsó két negyed egyértelműen a VESC NB I/B-s férfi csapatáé volt.
 
 

Bravúros veszprémi kosaras hajrágyőzelem

Az utolsó két negyed egyértelműen a VESC NB I/B-s férfi csapatáé volt.
 
 
 
 
 

Bravúros veszprémi kosaras hajrágyőzelem

Az utolsó két negyed egyértelműen a VESC NB I/B-s férfi csapatáé volt.

A férfi kosárlabda NB I/B. hétvégi fordulójában a VESC azt a Vasast látta vendégül, amelyet korábban a fővárosban is legyőzött. A visszavágón várt biztos győzelem azonban meglehetősen keservesre sikeredett.

Aki kicsit később érkezett, az nem akart hinni a szemének: 0:5-öt mutatott az eredményejelző tábla. Jólehet a parketten egy jószerével ifjusági csapat volt az egyetemisták ellenfele. A vendég fiatalok (nem cáfolva a korosztályukat) szinte lerohanták ellenfelüket az első negyedben, bár Kovács Nándor edző minden csere- és taktikai lehetőséget bevetett az eredményesség érdekében. Ennek ellenére tízpontos hátránnyal fordultak a második etapra, 13:23.

A folytatásban sem változott a játék képe. Csupán annyi biztstaó történt ebben az időszakban, hogy a piros-kékek már nem nyertek, "csupán" négy ponttal. Ezzel együtt félidőben 26:40 volt az állás.

A folytatásban szemmel láthatóan változott a tempó és a hatékonység is. A veszprémiek egyre jobban megtalálták a fiatalos küzdőszellem ellenszerét, felvették a ksztyűt és ők szintén magasabb fordulatszámra kapcsoltak. Ennek megfelelően - miután a Vasas játékosai fáradni is látszottak - egyre jobban megközelítették ellenfelüket. Ebben a szakaszban "hoztak" az ellenfelükön négy pontot, 27:23.

A negyedik tíz percnek tíz pont hátránnyal (53:63) vágott neki a hazai legénység. Az egyre jobban belelkesülő közönség buzdítása közben tovább dolgozták le hátrányukat. Nagyszerű küzdőszellemmel, valamint látványos hárompontos dobásokkal az utolsó percekre kétségessé tették a vendéggyőzelmet. Roppant izgalmas hajrában végül a győzelmet is megszerezték az erejével teljesen elkészült (olykor egészpályás letámadásra kijövő) pestiekkel szemben.

Jegyzőkönyv. VESC - Vasas 84:79 (13:23, 13:17, 27:23, 31:16). Veszprém, 300 néző. V.: Horváth, Szalai, Németh. VESC: Kováts, Nagy R., Szabó, Oltárczy, Horváth R. Csere: Sefcsik, Horváth O., Gáspár, Fehér, Lőrincz, Czakó, Szél. Edző: Kovács Nándor. Vasas: Szálas, Gorzsás, Timkó, Velkey, Garamvölgyi. Csere: Fekete, Nagy Sz., Bonitzer, Pék, Nagy L., Bazsik, Mohay. Edző: Saeed Armaghani. A legjobb dobók: Oltárczy 28, Kováts 17, Sefcsik 12, ill. Velkey 25, Gorzsás 20, Timko 13.

 

Gyorsan szeretnél értesülni a veszport.hu híreiről? Csatlakozz hozzánk!

 
 

    Hozzászólás

    A cikkekhez csak regisztrált felhasználóink szólhatnak hozzá. Kérjük, jelentkezzen be, vagy ha még nem tette, regisztráljon.

    A szerkesztőség fenntartja magának a jogot, hogy a cikkekhez nem kapcsolódó kommenteket moderálja, törölje.