Egy félidőn át szoros volt a meccs

A sokszoros bajnok Rába-partiak ellenében a szünet után elfogyott a tudomány.
 
 

Egy félidőn át szoros volt a meccs

A sokszoros bajnok Rába-partiak ellenében a szünet után elfogyott a tudomány.
 
 
 
 
 

Egy félidőn át szoros volt a meccs

A sokszoros bajnok Rába-partiak ellenében a szünet után elfogyott a tudomány.

A női kézilabda NB I-ben a győriek utánpótlásának számító fiatal "veszprémi" együttes láthatóan bizonyítási vággyal lépett pályára a világhírű anyaegyesület legjobbjai ellen.

Eleinte úgy is tűnt, hogy az ifjonti lelkesedét eredményt hozhat (3:2-re még a Róth Kálmán vezérelte együttes vezetett), de aztán fokozatosan kitűnt a két gárda közötti különbség és a tizedik perc táján már háromgólos volt a győri vezetés, 8:5. A Planéta vezette fiatalok azonban szívósan küzdöttek és öt perccel a félidő vége előtt még egyenlíteni is tudtak, 14:14! Változatos küzdelemben a "hazaiak" az utolsó percben biztosították be egygólos félidőbeli vezetésüket, 16:15.

Szünet után azonban egyre jobban kitűnt a hosszabb kispad, a rutin és a rangosabb felkészülés eredményezte tudásbeli különbség. A korábbinál nagyobb lendülettel kezdő ETO fokozatosan felmorzsolta az ifjú vendégek ellenállását. A sokasodó vendég technikai hibákból indulva a Rába-partiak indításokból sorra érték el a "könnyű" gólokat, miközben a hazai kapuban Lunde sokkolta a veszprémieket. A második félidő utolsó tíz percére már behozhatatlan hátrányba (25:18) került a Barabás a győriekkel szemben, amely a végén az erőviszonyoknak megfelelő biztos győzelmet aratott.

A tisztes helytállást bizonyító Barabásnak nem ezen a mérkőzésen kellett pontokat szerezni a tervezett bajnoki helytálláshoz.

Jegyzőkönyv. Gy. Audi ETO - V. Barabás DT KC 37:21 (16:15). Győr, ezer néző. V.: Hargitai II., Palkovits. ETO KC: Herr - Orbán, Hornyák, Görbicz, Löke, Amorim, Korsós. Csere: Lunde (kapus), Tervel, Rédei-Soós, Sirián, Radicsevics, Szepesi, Lekics. Edző: Ambros Martin. Barabás KC: Vig - Hosszú, Planéta, Tóth E., Palotás, Tóth G., Schatzl. Csere: Pásztor (kapus), Takács, Pelczéder, Kovács, Kokas. Edző: Róth Kálmán. A legjobb lövők: Radicsevics 7, Orbán 6, Löke, Amorim, Szepesi 4-4, ill. Plenéta 7, Tóth G. 6, Hosszú, Tóth E. 3-3.

 

Gyorsan szeretnél értesülni a veszport.hu híreiről? Csatlakozz hozzánk!

 
 

    Hozzászólás

    A cikkekhez csak regisztrált felhasználóink szólhatnak hozzá. Kérjük, jelentkezzen be, vagy ha még nem tette, regisztráljon.

    A szerkesztőség fenntartja magának a jogot, hogy a cikkekhez nem kapcsolódó kommenteket moderálja, törölje.