Visszavágtak az őszi (egyetlen) vereségért

Az alapszakasz biztos győztese lett a veszprémi férfi kézilabda bajnokcsapat.
 
 

Visszavágtak az őszi (egyetlen) vereségért

Az alapszakasz biztos győztese lett a veszprémi férfi kézilabda bajnokcsapat.
 
 
 
 
 

Visszavágtak az őszi (egyetlen) vereségért

Az alapszakasz biztos győztese lett a veszprémi férfi kézilabda bajnokcsapat.

A férfi kézilabda NB I. huszadik fordulójában telt ház előtt fogadták a veszprémiek a régi (mostanában azonban nagyságrendekkel kisebb anyagiakkal rendelkező) ellenfelet. A találkozó előtti, bajnoki címet eldöntő rangadóhoz méltó hangulatot a Vastag testvérek, Tamás és Csaba zenéje biztosította.

Fantasztikus kezdést produkált az újabb bajnoki címre pályázó hazai gárda. A válogatottságot visszamondó Fazekas védesei után a bakonyiak leindították a Tisza-partiakat, s hat perc elteltével már három volt a helyi előny. Ancsin szerezte a vendégek első találatát, majd felváltva estek a gólok és 6:3-ra alakult az állás. Ezt követően engedett a veszprémi védelmi "szigor" és két gyors találattal közelítettek a Skaliczki-legények, 6:5. Később a szegedi szakvezető időt kért, aminek az lett az eredménye, hogy szép lassan - hihetetlenül kemény, időnként embertelen küzdelemben - feljött a Pick 8:8-ra! Ez követően azonban egy 4:0-as szériát követően az MKB ellépett ellenfelétől, majd a hajrában - rangadóhoz méltatlan jelenetek után - a játékvezetők jobbnak látták gyorsan felújni az első játékrészt.

Fordulás után változatlan vehemenciával folytatódott az irgalmatlan küzdelem. Szerencsére ebben az időszakban nem csupán "erőfelmérés" zajlott a küzdőtéren, a gólokkal sem takarékoskodtak a csapatok. A veszprémiek jöttek ki jobban ebből a "párbajból", a különbség ötre gyarapodott, 17:12. Annak ellenére, hogy a játékvezetők az ütközéseket és szabálytalanságokat jobbára a hazaiak ellen ítélték meg, még ekkor is született veszprémi gól! A 40. percben már 19:13-at jegyzett az eredményjelző tábla. A régi hagyományokat idéző küzdelemben a befejezés előtt öt perccel már tíz volt közte és a tomboló közönség már nem csupán a győzelmet ünnepelte...

S ugyan a szegediek az utolsó percekben valamelyest szépítettek a vereség arányán, az pillanatilag sem volt késéges, hogy a sokkal hosszabb kispaddal (háttérrel) rendelkező Veszprémmel szemben ez a Szeged még pillanatig sem reménykedhet semmiféle sikerben.

Jegyzőkönyv. MKB VKC – Pick Szeged 30:22 (13:9). Veszprém, 5 ezer néző. V.: Andorka, Hucker. VKB VKC: Fazekas – Császár, Sulic, Nagy, Schuch, Terzic, Ugalde. Csere: Iváncsik T., Laluska, Jamali, Chema Rodriguez, Iváncsik G., Gulyás, Pesic. Edző: Carlos Ortega. Szeged: Mikler – Prodanovics, Ancsin, Zubai, Larholm, Sulics, Vadkerti. Csere: Czina, Blazevic, Lasica, Pribanic, Balogh, Buday, Kekezovic. Edző: Skaliczki László. A legjobb lövők: Jamali 6, Nagy 5, Császár, Sulics, Ugalde 3-3, ill. Rodanovics 5, Larholm, Sulics 4-4, Ancsin 3.

 

Gyorsan szeretnél értesülni a veszport.hu híreiről? Csatlakozz hozzánk!

 
 

    Hozzászólás

    A cikkekhez csak regisztrált felhasználóink szólhatnak hozzá. Kérjük, jelentkezzen be, vagy ha még nem tette, regisztráljon.

    A szerkesztőség fenntartja magának a jogot, hogy a cikkekhez nem kapcsolódó kommenteket moderálja, törölje.