26 kilométert evezett le két óra alatt

Ismét büszkék lehetünk olimpiai bajnok kajakosunkra!
 
 

26 kilométert evezett le két óra alatt

Ismét büszkék lehetünk olimpiai bajnok kajakosunkra!
 
 
 
 
 

26 kilométert evezett le két óra alatt

Ismét büszkék lehetünk olimpiai bajnok kajakosunkra!

Első helyezést ért el a nők között Fazekas-Zur Krisztina a múlt hétvégi amerikai surfski futamon. Az extrém hosszú távon a versenyzőknek a Los Angeleshez közel fekvő Malibuból kellett a 26 kilométerre található Marina de Ray öbölbe evezni. A „Paddle Me”- elnevezésű férfi-női vegyes összetételű viadalon összesen nyolcvanan álltak rajthoz, köztük a cseh- és a szlovák férfi kajak válogatott tagjai.

- Rábeszéltük a szlovák és a cseh fiúkat, hogy szombati hosszú evezésüket cseréljék fel a versenyre, így ők is elindultak. Ahhoz képest, hogy életük első surfski futama volt, az élmezőnyben végeztek – jegyezte meg Krisztina a megmérettetés kapcsán. A magyar kajakos életében először indult egyéniben ilyen hosszú távon, mégis rövid idő alatt, két órán belül teljesítette 26 kilométeres távot és a 11. helyen végzett, a nők között összesítésben pedig első lett.

- Ettől a futamtól mindenki azt várta, hogy időjárás szempontjából kiszámítható verseny lesz, a szél pedig hátulról fog fújni. Igaz, a légáramlatok valóban segítettek minket a Csendes-óceánon, a hullámok azonban oldalról jöttek, ezért csak nagyon nehezen lehetett ellensúlyozni a hajót – tette hozzá a totalsport.hu híre szerint Fazekas-Zur Krisztina, aki emiatt már a verseny felénél elfáradt, mégis hősiesen végigevezte a kijelölt távot és kiváló eredményt ért el.

 

Gyorsan szeretnél értesülni a veszport.hu híreiről? Csatlakozz hozzánk!

 
 

    Hozzászólás

    A cikkekhez csak regisztrált felhasználóink szólhatnak hozzá. Kérjük, jelentkezzen be, vagy ha még nem tette, regisztráljon.

    A szerkesztőség fenntartja magának a jogot, hogy a cikkekhez nem kapcsolódó kommenteket moderálja, törölje.