Átverték az országot

Orbánék lenyelték a nyugdíjpénzeket!
 
 

Átverték az országot

Orbánék lenyelték a nyugdíjpénzeket!
 
 
 
 
 

Átverték az országot

Orbánék lenyelték a nyugdíjpénzeket!

- Annyi változás történt a nyugdíjrendszerben, hogy nem indokolt az egyéni számlákra rávezetni a magánnyugdíj-pénztári befizetések összegét - mondta Varga Mihály nemzetgazdasági miniszter vasárnap egy tévéműsorban. Megjegyezte: nem is ígértek ilyet soha. A STOP cikke szerint nem ez az első eset, hogy a kormány elfelejti adott szavát.

Varga Mihály arra az értesülésre reagálva, amely szerint úgy hozzák létre az egyéni nyugdíjszámlákat, hogy a számlákra csak az idén januártól befizetett összegeket vezetik rá, kifejtette: a rendszer még fejlesztés alatt van, még nincs végleges döntés.

A STOP cikkében emlékeztet: a magánnyugdíjpénztári tagok 3000 milliárd forintos befizetéseinek einstadolására 2011-ben a kormány természetesen megfelelő ideológiát és a veszteség fájdalmát csökkentő ígéreteket vetett be. Azóta kiderült: mindkét fronton hamis állításokkal operált Orbán Viktor kabinetje.

Emlékezetes, a nyugdíjvédelmi kormánybiztossá kinevezett Selmeczi Gabriella lényegben a szerencsejátékkal azonos szintre emelte a biztosítók tőzsdei ügyleteit, azzal vádolva a cégeket, hogy eljátszották a parketten a befizetett összegeket. Később kiderült: közel 1600 milliárddal a kabinet is megjelent a börzén, ám a kormányzati tőzsdézés természetesen már egészen más megítélés alá esett. A lenyúlt pénzből egyébként sikerült kikozmetikázni az e vagyon híján 5,4 százalékos mínuszban lévő 2011-es költségvetést, megvásárolni a MOL orosz kézen lévő tulajdonrészét és államadósságot visszafizetni. Ez utóbbi lépés ellenére az államadósság megint emelkedő pályán van, és a szabadságharc keretei között mindössze másfél százalékot sikerült lefaragni belőle. Az adósság nominális szintje pedig történelmi csúcsot döntött idén februárban.

 

Gyorsan szeretnél értesülni a veszport.hu híreiről? Csatlakozz hozzánk!

 
 

    Hozzászólás

    A cikkekhez csak regisztrált felhasználóink szólhatnak hozzá. Kérjük, jelentkezzen be, vagy ha még nem tette, regisztráljon.

    A szerkesztőség fenntartja magának a jogot, hogy a cikkekhez nem kapcsolódó kommenteket moderálja, törölje.