Ez a Klubrádió napja volt

Pofon a sajtószabadság fideszes torzítóinak.
 
 

Ez a Klubrádió napja volt

Pofon a sajtószabadság fideszes torzítóinak.
 
 
 
 
 

Ez a Klubrádió napja volt

Pofon a sajtószabadság fideszes torzítóinak.

Egész nap áradtak a felajánlások a Klubrádió számára, az erre a célra bérelt telefonvonalaknál a rádió ismert műsorvezetői és háttérben dolgozó munkatársai váltották egymást. Este nyolc óra körül Vicsek Ferenc főszerkesztő bejelentette: a rádió a hallgatók segítségével be tudja fizetni a rájuk kényszerített több mint 30 milliós frekvenciadíjat.

A médiahatóság több éves packázása kivéreztette a Klubrádiót, a folyamatosan bizonytalanságban tartott szervezet nem számíthatott stabil reklámbevételekre sem.

A médiahatóság nemrég végre belenyugodott, hogy a bírósági ítéletek alapján a 95,3-es fővárosi frekvenciára végleges szerződést kell kötnie, de újabb akadályt támasztottak: a Klubrádiónak nem jár a más, beszélgetős műsorokat készítő, közösségi rádiónak minősülő rádióknak megítélt díjmentesség, és rövid határidővel be kell fizetniük a több mint harminc millió forintos frekvenciahasználati díjat.

A Klubrádió ezek után rendkívüli napot hirdetett csütörtökön. Mint közölték: "Addig jó, amíg a rádió él címmel akciót indítunk, a televízióból ismert műsor mintájára és felajánlásokat gyűjtünk, mert már csak pár hetünk van, hogy összedobjuk a belépőt a jövőbe. Fél évre előre be kell fizetnünk a 33 millió forintos frekvenciadíjat, mert addig szóba sem áll velünk a Médiatanács, addig el sem kezdik a tárgyalást a szerződés megkötéséről."

A felajánlások a telefonvonalakon, illetve a rádió műsoraiba betelefonálóktól is folyamatosan érkeztek, felgyorsultak az átutalások is a Szabad Sávért Alapítvány számlájára, és sorok álltak a rádió óbudai épületénél, valamint a Pozsonyi úton a Láng Téka könyvesboltnál is, ahol készpénzben át lehetett adni a támogatásokat.

Az esti összesítés alapján bejelentették: egy korábbi felajánlást is figyelembe véve - egy magánszemély minden ötezer forint feletti adomány megduplázását garantálta - a rádió be tudja fizetni a frekvenciahasználati díjat.

Ezen felül a műsorkészítők, munkatársak felé felhalmozódott elmaradások rendezésére is marad az adományokból.

A Stop.hu beszámolója szerint a rengeteg telefonbeszélgetés során ezen a csütörtökön megerősödött a Klubrádió és hallgatótábora közötti kapcsolat. Ha az lett volna a Fidesz-csapat célja, hogy eltapossanak egy független rádiót, visszafelé sült el akciójuk.

 

Gyorsan szeretnél értesülni a veszport.hu híreiről? Csatlakozz hozzánk!

 
 

    Hozzászólás

    A cikkekhez csak regisztrált felhasználóink szólhatnak hozzá. Kérjük, jelentkezzen be, vagy ha még nem tette, regisztráljon.

    A szerkesztőség fenntartja magának a jogot, hogy a cikkekhez nem kapcsolódó kommenteket moderálja, törölje.