BL-győzelmi ünnep Veszprémben...

A Győri Audi ETO kettős győzelemmel nyerte meg a női kézilabda Bajnokok Ligáját!
 
 

BL-győzelmi ünnep Veszprémben...

A Győri Audi ETO kettős győzelemmel nyerte meg a női kézilabda Bajnokok Ligáját!
 
 
 
 
 

BL-győzelmi ünnep Veszprémben...

A Győri Audi ETO kettős győzelemmel nyerte meg a női kézilabda Bajnokok Ligáját!

Nagyszerű helyzetből várhatták a györiek a finálé visszavágóját, hiszen 24:21-re nyertek a zöld-fehérek Norvégiában. A veszprémi visszavágón így csak annyi dolga volt a Győrnek, hogy ne kapjon ki, hiszen a döntetlennel is, de akár még egy kétgólos vereséggel is megnyerte volna története első BL-trófeáját az ETO.

Ez össze is jött, hiszen fantasztikusan kezdték a mérkőzést a hazaiak, sorra lőtték a gólokat, miközben a norvégok Lunde bravúrjainak köszönhetően alig találtak be. 9:2 után magára talált a norvég együttes, és felzárkóztak, így a félidőben "csak" öttel ment a Győr, vagyis összesítésben nyolc volt közte.

A második felvonásban ismét megszórták Legangert a hazaiak, majd megint a Larvik percei következtek. Azonban az ETO nagyon jól tartotta magát, szép és eredményes kézilabdával a legfontosabb pillanatokban találtak be, így a lefújás előtt egy perccel hiába egyenlített a Larvik, Ambros Martin egy időkérés során elmondta, nyerni kell, nem lehet döntetlennel zárni a szezont. Görbicz Anita ennek eleget is tett, hiszen pár másodperccel a meccs vége előtt bevágott egy hetest a norvég kapuba, így végül 23:22-vel, kettős sikerrel nyerte meg a 2012-2013-as szezonban a Bajnokok Ligáját a Győri Audi ETO.

A díjátadón a Sport24.hu híre szerint a Ferencváros vezérét, Tomori Zsuzsát köszöntötték először, hiszen 95 találattal ő lett a sorozat gólkirálya, majd a Larvik kézisei is megkapták az ezüstöt. Végül a győri hölgyek nyakába akasztották az aranyat, így a lehető legszebben zárult ez a BL-szezon

.

Jegyzőkönyv. Női kézilabda Bajnokok Ligája, döntő, második mérkőzés: Győri Audi ETO KC–Larvik 23:22 (13:8). Veszprém Aréna, 5000 néző. V.: Gubica, Milosevic (horvátok). Győr: Lunde – Radicevic 5, Löke 5, Lekic 3, Amorim 2, Kovacsics 2 (1), Görbicz 4 (3). Csere: Herr O. (kapus), Tervel, Szepesi 2, Rédei-Soós, Orbán. Edző: Ambros Martin. Larvik: Leganger – Riegelhuth 4, Sulland, Breivang, Blanco 2, Hammerseng 4, T. Mörk 3. Csere: T. Larsen 2, N. Mörk 5 (4), Edin 2, Breistöl, Wibe. Edző: Ole Gustav Gjekstad. Összesítésban: 47:43 a Győr javára.

 

Gyorsan szeretnél értesülni a veszport.hu híreiről? Csatlakozz hozzánk!

 
 

    Hozzászólás

    A cikkekhez csak regisztrált felhasználóink szólhatnak hozzá. Kérjük, jelentkezzen be, vagy ha még nem tette, regisztráljon.

    A szerkesztőség fenntartja magának a jogot, hogy a cikkekhez nem kapcsolódó kommenteket moderálja, törölje.