"A kormány ne engedjen a brüsszeli nyomásnak"

Elképzelni is abszurd: a Fidesz-elnökség Orbánt kérleli...
 
 

"A kormány ne engedjen a brüsszeli nyomásnak"

Elképzelni is abszurd: a Fidesz-elnökség Orbánt kérleli...
 
 
 
 
 

"A kormány ne engedjen a brüsszeli nyomásnak"

Elképzelni is abszurd: a Fidesz-elnökség Orbánt kérleli...

A Fidesz elnöksége a múlt héten arra kérte a kormányt, ne engedjen a brüsszeli nyomásnak, és ne hagyja, hogy csökkenjenek a családi adókedvezmények, illetve visszavonják a rezsicsökkentést. Minderről Zsigó Róbert, a Fidesz szóvivője tájékoztatott.

A Fidesz-kormány programjában az egyik legfontosabb érték a család intézménye – jelentette ki a politikus a családok nemzetközi napja kapcsán. A Fidesz szóvivője emlékeztetett rá, hogy a kormányprogramban öt alapértéket fogalmaztak meg, ezek a család, a munka, az otthon, a rend és az egészség. Azt vállaltuk 2010-ben, hogy olyan gazdaság- és társadalompolitikát fogunk folytatni, amely a családokat segíti, az ő helyzetükön könnyít, és megerősíti a család értékeit – hangsúlyozta.

A fideszes politikus ezzel összefüggésben elmondta, az alaptörvényben alkotmányos védelem illeti meg a családot, és kiemelte, ez nemcsak szavakban, hanem tettekben is megnyilvánul. Olyan gazdaságpolitika mellet tettük le a voksunkat, amely az előző időszaktól eltérően, nem a magyar családokra teszi a terhet, hanem igazságos tehervállalást kértünk az extraprofitot termelő multiktól, valamint a külföldi érdekeltségű nagyvállalatoktól – fogalmazott.

Szólt arról is, hogy a Fidesz elnöksége a múlt héten arra kérte a kormányt, ne engedjen a brüsszeli nyomásnak, és ne hagyja, hogy csökkenjenek a családi adókedvezmények, illetve visszavonják a rezsicsökkentést. Hozzátette: már két éve van családi adórendszer hazánkban, az adókedvezmények pedig komoly segítséget jelentenek a gyermeket nevelő családok számára. Becslések szerint tavaly 158 millió forinttal tudtuk csökkenteni gyermekeket nevelő családok terheit – jegyezte meg, kiemelve, emellett az Orbán-kormány visszaállította három évre a gyest, a munkahelyvédelmi akcióterv keretében pedig segítik a munkába visszatérő édesanyák foglalkoztatását. Mint mondta, a márciusi adatok szerint 24 és félezer kisgyermekes anyuka tudott munkát vállalni, erre 526 millió forintot fordítottak eddig. Rámutatott, a rezsicsökkentés és a devizahitelesek megsegítése is számos családnak jelent könnyítést. Zsigó Róbert úgy fogalmazott, a kormány dolgozik az óvodai és a családi napközi férőhelyeinek bővítésén is.

Magyarország a családokkal szemben vállalt kötelezettségeinek teljesítése területén is jobban teljesít – jelentette ki a szóvivő. Ezzel kapcsolatban megjegyezte, nem hisznek a Gyurcsány-Bajnai-korszakban folytatott veszélyes, megszorító gazdaságpolitikában, amely elszegényítette, adósságcsapdába csalta a családokat. A gyermekvállalás abban az időszakban majdnem egyet jelentett a szegénységgel, megszüntették a kedvezményes otthontámogatási rendszert, két évre csökkentették a gyes idejét, és hétszeresére növelték a rezsiköltségeket – sorolta.

Felhívta a figyelmet arra is a 168 Óra Online cikke szerint, hogy a baloldali politikusok egymásnak ellentmondó nyilatkozatokat tesznek a családi adókedvezménnyel kapcsolatban; Bajnai szűkítené a kedvezmények körét, Gyurcsány megszüntetné, Mesterházy pedig hallgat. Borítékolható, ha a baloldal újra hatalomra jutna, akkor megint a családok húznák a rövidebbet – húzta alá.

 

Gyorsan szeretnél értesülni a veszport.hu híreiről? Csatlakozz hozzánk!

 
 

    Hozzászólás

    A cikkekhez csak regisztrált felhasználóink szólhatnak hozzá. Kérjük, jelentkezzen be, vagy ha még nem tette, regisztráljon.

    A szerkesztőség fenntartja magának a jogot, hogy a cikkekhez nem kapcsolódó kommenteket moderálja, törölje.