A bajnoki döntő első meccsén lehengerlő volt a Veszprém

A szegediek háromnegyed óra után feladták a küzdelmet.
 
 

A bajnoki döntő első meccsén lehengerlő volt a Veszprém

A szegediek háromnegyed óra után feladták a küzdelmet.
 
 
 
 
 

A bajnoki döntő első meccsén lehengerlő volt a Veszprém

A szegediek háromnegyed óra után feladták a küzdelmet.

A férfi kézilabda NB I. bajnoki döntőjének két győzelemig zajló első mérkőzésén a Pick Szeged együttese látogatott a Veszprém Arénába. Annak ellenére sem volt telt ház, hogy a Tisza-partjáról is szép számmal érkeztek szurkolók.

A nagyszerű hangulatban kezdődő meccsen ezúttal a hazaiaknál Alilovics kapus, a vendégeknél Vadkerti attila nem léphetett pályára sérülés, illetve szembetegség miatt.

Nagy László bombája vezette be a találkozót, a vendégek első gólját Ancsin érte el, 1:1. Még két-két lövést követően volt egyenlő az állás (3:3), de utána a bakonyiak az erőviszonyoknak megfelelően fokozatosan elhúztak. A 12. percben már kettő (6:4) volt a különbség, majd negyedórával később már háromra nőtt a hazai előny, 8:5. Ezt követően a kapusok is bemutattak néhány bravúrt, Fazekas és Mikler egyaránt igazolta jó formáját. A 21. percben már négy is volt közte, a szegediek azonban a félidő hajrájára összekapták magukat, és csökkentették a hátrányukat. Ennek köszönhetően félidőben még csupán egy gól volt a hátrányuk, 16:15.

Fordulás után némi meglepetésre Ancsin még az egy gólt is ledolgozta (16:16), de ezt követően beindult a veszprémi henger és a 35. percben már ismét háromra nőtt a hazai előny, 19:16.

Időt kért a Pick edzője, de ez sem segített rajtuk: a 38. percben már 21:16-ot mutatott az eredményjelző tábla. Gulyás találatait követően (még emberhátrányban is) ismét csak nőtt az előny, 25:19. Ettől kezdve az történt a pályán, amit Ortega mester csapata akart. A szegediek szemmel láthatóan feladták a meccset (a gólkülönbség nem számít...) és bár még majd negyedóra volt hátra az döntő párbaj első összecsapásából, a közönség már mámorosan számolt: tízig!

Az utolsó percekben még az ifjusági korú cserekapus, Borbély Ádám is pályára léphetett, s nem is vallott szégyent, voltak szép védései. A hajrában a hazaiak a szurkolókat igyekeztek kiszolgálni, a sportág szépségeit bemutatva.

Jegyzőkönyv. MKB VKC - Pick Szeged 33:23 (16:15). Veszprém Aréna, 4500 néző. V.: Kékes Cs., Kékes P. MKB VKC: Fazekas - Gulyás, Nagy L., Chema, Sulics, Terzics, Iváncsik G.. Csere: Borbély (kapus),Schuch, Császár, Laluska, Ugalde, Iváncsik T., Jamali, Oneto, Pesic. Edző: Carlos Ortega. Szeged: Mikler - Prodanovics, Ancsin, Czina, Blazevics, Zubai, Kekezovics. Csere: Tatai (kapus), Sulc, Larholm, Buday, Lasica, Pribanics, Balogh. Edző: Skaliczki László. A legjobb lövők: Ugalde 6, Nagy L., Sulics, Terzics 5-5, Gulyás, Császár, Jamali 3-3, ill. Larholm 5, Ancsin 4, Kekezovics, Lasica, Balogh 3-3.

A szegedi összecsapásra kedden kerül sor, s amennyiben szükség lenne rá, akkor a bajnoki cím sorsa a jövő hét végén Veszprémben dől el.

 

Gyorsan szeretnél értesülni a veszport.hu híreiről? Csatlakozz hozzánk!

 
 

    Hozzászólás

    A cikkekhez csak regisztrált felhasználóink szólhatnak hozzá. Kérjük, jelentkezzen be, vagy ha még nem tette, regisztráljon.

    A szerkesztőség fenntartja magának a jogot, hogy a cikkekhez nem kapcsolódó kommenteket moderálja, törölje.