Kosztyu élete első Európa-bajnokságán szerzett ezüstöt!

Két veszprémi fiatal is tagja volt a sikeres magyar tékwan-do küldöttségnek.
 
 

Kosztyu élete első Európa-bajnokságán szerzett ezüstöt!

Két veszprémi fiatal is tagja volt a sikeres magyar tékwan-do küldöttségnek.
 
 
 
 
 

Kosztyu élete első Európa-bajnokságán szerzett ezüstöt!

Két veszprémi fiatal is tagja volt a sikeres magyar tékwan-do küldöttségnek.

Népes mezőny, 24 ország 506 versenyzője mérte össze tudását a múlt héten, Svédországban megrendezett kontinens viadalon, ifjúsági- és felnőtt korcsoportokban, egyéni- és csapat versenyszámokban. A kiváló szervezésről nagy létszámú rendezői gárda gondoskodott. Hazánkat ezúttal egy szerényebb létszámú, ám annál lelkesebb, hét versenyzőből álló keret képviselte, köztük két veszprémi induló: Bécsi Nikolett és Kosztyu Veronika.

Bécsi Niki (edzője: Vajky László) már rutinos versenyzőnek számít, több európa-bajnoki elismeréssel büszkékedhet, ezúttal is szépen teljesített. Formagyakorlatait kiválóan mutatta be, ám a bírók norvég ellenfelét látták jobbnak. Az 50 kilonál könnyebb mezőny küzdelmében német ellenfelével félidőben egálban volt. A második menet utolsó negyedéig vezetett, ellenfele az utolsó pillanatban fordította meg a mérkőzést. Erőtörésben is jól szerepelt: az első körben lábtechnikáival mindent eltört, végül a legkönnyebbnek tartott, kézéllel történő törés nem sikerült neki, így a hatodik helyen zárt.

Kosztyu Vera (edzője: Somlai János) élete első kontinensviadalán szerepelt komoly sikerrel. Csupán egyetlen versenyszámban, női erőtörésben indult. Itt az első körben öt versenyző tört el mindent – köztük ő is -, így közöttük dőlt el a dobogós helyezések sorsa. A második körben már csak Veronika és a német versenyző tört sikerrel, utóbbi egy deszkával többet repesztett meg, így övé lett a győzelem, Veronika mindössze hajszállal lemaradva szerzett ezüstérmet. Nagy eredmény ez egy első kontinens viadalán résztvevőnek és egy újabb EB helyezés a veszprémi klub éremtáblázatában.

A magyar csapat végső mérlege egy ezüst, két bronz, egy hatodik- és egy hetedik helyezés. A csapat az EB-t az éremtáblázat a 16. helyén zárta. Ez a hét indulóktól igazán remek teljesítmény! Az idei év legrangosabb versenye még hátra van: október végén Spanyolországban rendezik a világbajnokságot. A magyar válogatott nagy létszámú csapattal képviseli majd hazánkat, köztük – ha a klub anyagi helyzete engedi - négy veszprémi válogatott hölgy indulóval (Mucsy Petra, Sisak Zsófia, Bécsi Nikolett. Kosztyu Veronika).

Nem hivatalos információink szerint a 2014-es Európa-bajnokságnak Olaszország, Rimini ad otthont.

 

Gyorsan szeretnél értesülni a veszport.hu híreiről? Csatlakozz hozzánk!

 
 

    Hozzászólás

    A cikkekhez csak regisztrált felhasználóink szólhatnak hozzá. Kérjük, jelentkezzen be, vagy ha még nem tette, regisztráljon.

    A szerkesztőség fenntartja magának a jogot, hogy a cikkekhez nem kapcsolódó kommenteket moderálja, törölje.