Elkezdődtek a Tündér Mira mesejáték próbái

Hedry Mária darabjának az ősbemutatója szeptember 29-én lesz a Veszprémi Petőfi Színházban.
 
 

Elkezdődtek a Tündér Mira mesejáték próbái

Hedry Mária darabjának az ősbemutatója szeptember 29-én lesz a Veszprémi Petőfi Színházban.
 
 
 
 
 

Elkezdődtek a Tündér Mira mesejáték próbái

Hedry Mária darabjának az ősbemutatója szeptember 29-én lesz a Veszprémi Petőfi Színházban.

Tündér Mírát a gyermekek a következő évadban láthatják a színpadon, ám a darabot színpadra állító stáb már most elkezdte a felkészülést és a próbákat.

Hedry Mária író, költő harmadik színpadi művének egyik fontos üzenete az, hogy óvjuk, vigyázzuk, becsüljük meg a természeti értékeinket, különösen a tiszta vízet. Az írónő elmondta: igazi népmesei hősök segítségével elevenedik meg Tündér Míra története, a jó és a rossz harca.

- Tündér Míra klasszikus mesejáték, Holnemvolt ország királyával, Tündér Rózsa királynéval, udvari bolonddal, gonosz varázslóval, halászlegénnyel, kígyóval, varanggyal. Érzékelhetjük ebben a történetben, az ember hogyan fosztja ki anyagi haszonért a természetet. Látjuk, hogy az önzés, kapzsiság, miként fenyegeti az élővilágot. Ám, mint a mesékben, van megoldás és jóra fordul az igazak sorsa. A történet tanulsága szerint mindez a valóságban is lehetséges, ha időben felhívjuk a gyermekek figyelmét, a maguk életkorának megfelelően környezetünk megóvásának, illetve a feltétel nélküli hűség, az önfeláldozás, a bátorság és a valódi értékrend fontosságára - hangsúlyozta Hedry Mária.

A Tündér Míra című mesejátékban Gáspár Kata lesz a címszereplő. A fiatal színésznő nagy örömmel érkezett a Petőfi Színházba játszani.

- Vendégelőadásban már szerepeltem ezen a színpadon, a Karinthy Színház Tudós nők című produkciójával voltunk itt. Ebben a darabban együtt játszottam Oberfrank Pállal, aki nemrég felhívott, hogy van egy szerep számomra a Tündér Mírában, ha ráérek a következő évadban. A Nemzeti Színházban hét évadot töltöttem, mindig éves szerződéseim voltak, s ez most lejárt, így igent mondtam. A sors furcsasága, hogy amint szabadúszó lettem, s elvállaltam a veszprémi feladatot, telefonált Karinthy Márton, hogy ő is számít rám egy előadásban. Mivel egy időben lett volna az a premier a Petőfi Színházas bemutatóval, de az első felkérés Veszprémből jött, így ezt a munkát választottam - mondta Gáspár Kata, aki pályafutása alatt szerepelt már mesedarabban, ám főszerepet még nem játszott ilyen jellegű produkcióban. Ezért nagy izgalommal és kíváncsian várja a veszprémi gyermekközönséggel a találkozást és reméli, hogy jól fogadják majd az előadást.

A mesejátékban többek között Baranyi Péter, Aref Rabbani Ramses, Bajcsay Mária, Nyirkó István, Keresztes Gábor, Vecsei László, Dominek Anna, Terescsik Eszter és Perjési Hilda lép színpadra. A rendező Juhász Róza, a díszlet és jelmeztervező Libor Katalin, a rendezőasszisztens Kovács Noémi Zsuzsanna, a súgó Módli Zita, az ügyelő Magyar Kinga.

 

Gyorsan szeretnél értesülni a veszport.hu híreiről? Csatlakozz hozzánk!

 
 

    Hozzászólás

    A cikkekhez csak regisztrált felhasználóink szólhatnak hozzá. Kérjük, jelentkezzen be, vagy ha még nem tette, regisztráljon.

    A szerkesztőség fenntartja magának a jogot, hogy a cikkekhez nem kapcsolódó kommenteket moderálja, törölje.