Benítez figyeli Novothny Somát

A veszprémi támadó a nagycsapattal kezdi meg a nyári felkészülést.
 
 

Benítez figyeli Novothny Somát

A veszprémi támadó a nagycsapattal kezdi meg a nyári felkészülést.
 
 
 
 
 

Benítez figyeli Novothny Somát

A veszprémi támadó a nagycsapattal kezdi meg a nyári felkészülést.

Novothny Soma túl van első teljes idényén a Napoli színeiben. A 19. születésnapját egy hét múlva ünneplő támadó alapembere volt a bajnoki rájátszásba és kupadöntőbe jutó B csapatnak, mondhatni ontotta a gólokat. A korosztályos válogatott csatár elemezte a TotalSport.hu-nak a mögötte álló évadot.

- Sikeres évet zártunk, hiszen 16 év után bejutottunk a kupadöntőbe – kezdte Novothny, aki már Magyarországon tölti szabadságát. - A bajnokságban viszont kiestünk a rájátszásban. Sokan többet vártak a csapattól, de a kupa sokat kivett belőlünk. Én személy szerint abban a sorozatban 8 meccsen 5 gólt szereztem, a bajnokságban pedig 22-n 11-et, amivel elégedett vagyok. Sikeres volt a szezon!

A kupadöntőre kicsit bővebben is kitért, hiszen nem sok magyarnak adatott ez meg, még ha csak a Primavera sorozatáról beszélünk is.

- A Juventus elleni kupadöntő eddigi pályafutásom kétség kívül legnagyobb élménye volt. 32 ezer szurkoló jött ki Nápolyban a meccsre – Torinóban ennek „csak” a fele. És a hosszabbításban, amikor egyenlíteni tudtam, na az az érzés le sem írható szavakkal.

Novothny szerepe ebben a szezonban kicsit megváltozott a csapatában, ugyanis már nem tipikus éket játszott.

- Nem középcsatár voltam a szezonban, többet kellett részt vennem a támadások előkészítésében. Jobban szeretek gólt lőni, de sebaj, legalább sokat fejlődtem taktikailag, a labdamegtartásban és a helyzetteremtésben is.

A veszprémi születésű játékos azt is elárulta a TotalSport.hu-nak, hogy a nyári alapozást nem a B csapattal fogja megkezdeni.

- Július 12-én kell visszamennem Nápolyba és rögtön a felnőtt csapattal megyek edzőtáborba. Rafa Benítez jó választás szerintem, ha megfelelő keretet tud kialakítani, akkor szép sikereket érhet el – utalt arra, hogy a spanyol trénert ültették le az első gárda kispadjára. - Az biztos, hogy bátrabban nyúl a fiatalokhoz, mint Walter Mazzari. Ráadásul a nyilatkozataiban öt fiatal játékost is kiemelt és én is köztük vagyok, úgyhogy nagyon bizakodva várom a szezonkezdetet.

Novothnynál arról is érdeklődtek, hogy vajon tud-e valami belső információt Edinson Cavani jövőjéről, akit fél Európával híre hoztak mostanában.

- Nem tudom, hogy mi lesz Cavanival, én is csak az újságokból tudom a vele kapcsolatos híreket. Viszont, mint futballista, azt kell mondjam, hogy a Real Madridnak nagyon nehéz nemet mondani.

A saját jövőjével kapcsolatban azonban már konkrétumokkal is tudott szolgálni.

- Az biztos, hogy a Napoli tulajdonában maradok, de jó esély van rá, hogy kölcsönben folytatom. Szeretnék, ha tapasztalatot gyűjtenék, hogy utána a nagycsapat rendelkezésére állhassak. A klub azt szeretné, ha maradnék Olaszországban, de az is lehet, hogy külföldre kerülök.

 

Gyorsan szeretnél értesülni a veszport.hu híreiről? Csatlakozz hozzánk!

 
 

    Hozzászólás

    A cikkekhez csak regisztrált felhasználóink szólhatnak hozzá. Kérjük, jelentkezzen be, vagy ha még nem tette, regisztráljon.

    A szerkesztőség fenntartja magának a jogot, hogy a cikkekhez nem kapcsolódó kommenteket moderálja, törölje.