Megdöbbentő hír trafik-ügyben

Előbb kapták meg a támogatást, mint a trafikengedélyt!
 
 

Megdöbbentő hír trafik-ügyben

Előbb kapták meg a támogatást, mint a trafikengedélyt!
 
 
 
 
 

Megdöbbentő hír trafik-ügyben

Előbb kapták meg a támogatást, mint a trafikengedélyt!
Milliókat kaptak munkahelyteremtésre a trafik-koncessziók nyertesei a gazdasági tárcától – írja összeállításában a Blikk. A lap beszámolója szerint így nemcsak az időközben háromszorosára növelt árréssel, kibővített termékpalettával segíti őket a kormányzat, hanem még az eladóik fizetését sem nekik kell állniuk.

„Nem volt kizáró ok a kereskedelmi tevékenység, így pályázhattak dohányárut forgalmazó cégek” – ismerte el a Blikk kérdésére a pályázatkiíró Nemzetgazdasági Minisztérium. A Blikk hat ilyen céget szúrt ki, amelyeknek tulajdonosai összesen 25 trafikhoz jutottak hozzá Heves és Fejér megyében. Ezeket a vállalkozásokat összesen 24 millió forinttal támogatja pluszban az állam a lap összeállítása szerint.

A munkahelyteremtő pályázat nem volt túl szigorú, mivel még az sem volt feltétel, hogy a nyertes cég be legyen jegyezve, az érintett vállalkozásokat a leadás után másfél hónappal jegyezték csak be. „A cégbíróságok ismert leterheltsége miatt elegendő feltétel volt az alapító okirat becsatolása a támogatási igény benyújtásakor” – válaszolt a gazdasági tárca, bár ez a magyarázkodás kissé különös, hiszen egy cégbejegyzés néhány nap alatt elintézhető.

De a legnehezebben magyarázható az, hogy a munkahelyteremtő pályázat leadási határideje április 5-e volt, míg a dohánypályázatok eredményét április 22-én hirdették ki. Vagyis az érintett cégeknek az élelmiszeronline cikke szerint úgy kellett pályázniuk a támogatott munkahelyekre, hogy még nem is tudhatták, hogy jogosultak lesznek-e dohányt árusítani vagy sem. A Blikk ezzel kapcsolatban megfogalmazta a kérdést, honnan sejthették előre, hogy nyerni fognak a dohánypályázaton, és ezért már érdemes lesz majdani eladóik fizetésére pályázniuk.

 

Gyorsan szeretnél értesülni a veszport.hu híreiről? Csatlakozz hozzánk!

 
 

    Hozzászólás

    A cikkekhez csak regisztrált felhasználóink szólhatnak hozzá. Kérjük, jelentkezzen be, vagy ha még nem tette, regisztráljon.

    A szerkesztőség fenntartja magának a jogot, hogy a cikkekhez nem kapcsolódó kommenteket moderálja, törölje.